Na salsa festivalu v Mariboru vas čaka dosti norosti! Saj plesati salso je življenje!

Oli, dobrodošla znova na velikem salsa kongresu, ki ga organizirata Branko Padjan in njegova Plesna šola Rolly od 31. marca do 2. aprila v Mariboru. Nam poveš, kako je prišlo do sodelovanja?
Leta 2010 sem osvojila naslov britanske prvakinje v salsi, prihodnje leto pa spoznala Branka (organizatorja Salsa festivala v Mariboru) v Sarajevu, ki me je povabil k sodelovanju na festivalu. Od takrat imam občutek, da imam v Sloveniji družino.

Kaj boš poučevala in komu so namenjene tvoje učne ure?
Na festivalu bo veliko različni plesnih stilov: ženski stajling, reggaeton, afro-rumba, kubanska salsa itd. Za več informacij se boste morali udeležiti delavnic.
Oli z Brankom Padjanom na …
Nam daš lahko kakšna navodila, kaj moramo obleči, obuti, kaj imeti s sabo?
Najpomembneje je udobje. Ugibam, da je trenutno še hladno, zato priporočam več slojev, da se boste lahko slekli, če bo postalo prevroče. Ženskam priporočam čevlje s peto, saj bodo tako lažje prebudile in izrazile svojo čutnost. Predvsem mislite na udobje.
… Salsa festivalu …
Zakaj se je ples pojavil v tvojem življenju, morda poznaš konkreten razlog in nam ga zaupaš?
Od vsega začetka sem vedela, da je ples edino, kar želim početi v življenju. Plesati sem začela, ko sem bila stara sedem let. Ples me prebudi v življenje.
Kje si pridobivala plesno znanje in kaj si po poklicu oz. po šolski izobrazbi? Od kod pravzaprav prihajaš in kam si namenjena?
Diplomirala sem na Državni šoli plesa na Kubi. Magisterij iz sofisticiranega sodobnega plesa sem opravila v Veliki Britaniji na NSCD. Leta 2010 sem osvojila naslov britanske prvakinje v salsi, leta 2016 pa naslov svetovne prvakinje v kategoriji solo plesa. Na Cipru imam plesno podjetje, imenovano Tropicana CY, ki je projekt, v katerega sem vložila svojo dušo. Moj cilj je biti srečna in prinašati pozitivno energijo drugim.
Tvoja baza je torej Ciper. Kje vse pa nastopaš, poučuješ?
Nastopam in poučujem na različnih festivalih in plesnih dogodkih po svetu. Živim na Cipru, kjer sodelujem z različnimi šolami in poučujem latin, jazz, reggaeton, hip-hop, sodobni ples, fizično pripravo otrok in mladostnikov, ki želijo postati profesionalni plesalci itd. Sodelujem z različnimi šolami: Elena School of Dance, Mambo School of Dance, Deborah Ballet School, Theatre Little Musse.
Kdaj si najbolj srečna? Mislim seveda na ples?
Ufff, težko rečem. Plešem že več kot dvajset let. Ni bilo vedno lahko; imela sem težka obdobja, kot tudi srečne, zabavne in nepozabne trenutke. Ne morem izpostaviti enega dne in reči, da je bil to najsrečnejši trenutek. Hvaležna sem za vse plesne izkušnje, ki sem jih bila deležna. Obožujem vsak trenutek svoje plesne kariere. Včasih najboljši trenutki v življenju nastanejo iz stvari, ki se jih najbolj bojimo.
Kakšna so pričakovanja glede salsa festivala?
Slovenija je kot moja družna, in ni boljšega kot preživeti čas z družino. Na festivalu vas čaka dosti norosti in plesa.
Po čem meniš, da si najbolj prepoznavna, kaj je tisto, kar te dela posebno?
Haha, zmešana sem, in tega se zavedam. Ljudje pogosto omenjajo mojo energijo. Včasih me sprašujejo, kaj pijem, da sem neprestano tako aktivna in vesela. V resnici nimam ideje. Mislim, da je vsak poseben na svoj način.
Plesati salso je
… življenje.

View Gallery 8 Photos