Zvezde plešejo. Obeta se nam zanimiva sezona!

Miha Zupan in Maja Geršak sta že po prvi oddaji postala ljubljenca gledalcev. (Foto: Miro Majcen)

Dočakali smo začetek tretje serije ‘najbleščečejšega’ TV-šova pri nas, oddaje Zvezde plešejo. Tekmovalce smo vam že predstavili v napovedniku, kako pa so se odrezali pri svojem prvem nastopu, si poglejmo danes.

Tara Zupančič s polovico plesalcev, ki so se predstavili v prvi oddaji, in …
… Peter Poles s polovico, ki se bo predstavila prihodnjič.

Voditelja Peter Poles in Tara Zupančič sta nam v štartu razložila nekatere novosti te serije. Prvič smo v uvodni oddaji videli le polovico nastopov, preostali plesni pari pa so nastope spremljali in komentirali iz salona, nove pridobitve oddaje. Drugo polovico parov bomo videli prihodnjo nedeljo, nakar se bodo vsi pari predstavili z drugim plesom v tretji in četrti oddaji, ko nas bosta zapustila po en par iz vsake skupine.

Žirija že tretjo sezono ostaja nespremenjena. Andrej Škufca, Katarina Venturini, Nika Urbas in Lado Bizovičar.

Sodniška ekipa je ostala nespremenjena, tako da se lahko znova nadejamo Andrejeve (Škufca, op. u.) strogosti, Katarinine (Venturini, op. u.) osladnosti, Nikinih (Urbas, op. u.) fantastičnih prispodob in Ladovih (Bizovičar, op. u.) šaljivih, a ‘v nulo’ zadetih komentarjev.
Po otvoritveni točki v jive ritmu, kjer so se profesionalnim plesalcem pridružili tudi zvezdniški partnerji, se je začelo zares.

Denis Vučak in Nika Bagon sta prva zavzela parket.

Led sta prebila nekdanji pevec skupine Game Over Denis Vučak, ki je z Niko Bagon zaplesal salso na svoj komad Ubila si del mene. Denis je svojo pevsko kariero z ‘boy bandom’ Game Over končal pred 15 leti, zaupal pa nam je, da poučuje hip-hop. Nastop je bil soliden. Denis je ohranil pravilen ritem od začetka do konca. Koreografija je bila zelo dobra, saj je Nika upoštevala raven soplesalca in ga ni silila plesati pretežkih elementov, tako da je Denis izpadel dobro. Kot so tudi sodniki ugotovili, je delal predolge korake, zato telo ni moglo reagirati na ritem glasbe. To je pogosta začetniška napaka pri učenju plesa, saj dela preveč glava, ki poskuša nadzorovati noge, telo pa je še zapostavljeno. Denis je zbral 18 točk z ocenami od 3 do 6.

Jana Koteska in Tomaž Šter v roza elementu

Jana Koteska, oblikovalka in manekenka, ki je prebolela raka na dojki in je aktivna članica združenja Europa Donna, je zaplesala na pesem Lep je dan Anje Rupel v ritmu čačačaja s partnerjem Tomažem Šterom. Izjemno simpatična in polna pozitivne energije je razbila mit o nerodnih manekenkah, ki so zaradi svojih dolgih okončin pogosto okorne pri plesu. Njen ples je bil ritmičen in igriv, kot se za čačača spodobi, ona pa sproščena, nasmejana in je vidno uživala na plesišču. Zbrala je 21 točk z ocenami od 3 do 7.

Klara Lorger in Jernej Brenholc sta zaenkrat zadnja na lestvici.

Klara Lorger, pevka narodnozabavnega ansambla Vihar, ki se mi je že v prvem trenutku zazdela zelo podobna ameriški igralki Melissi McCarthy, je dobila za partnerja povratnika iz prve serije, Jerneja Brenholca. Zaplesala sta dunajski valček na pesem Ne primerjaj me z njo ansambla Vihar. Lepa pesem in lep ples, bi bila moja super kratka ocena. Klara ima dober občutek za ritem in njeno telo pleše. Res bo morala delati na stopalni tehniki, da bo bolje amortizirala dvige in spuste, ampak nastop kot tak je bil izjemen. Dobra koreografija, elegantna drža in sproščen nastop so kljub tremi dobri sopotniki za naprej, če jima seveda uspe ostati v seriji dovolj dolgo. Od sodnikov sta prejela najnižji seštevek, le 15 točk, z ocenami od 2 do 5. Meni sta bila zelo všeč in sem bila presenečena nad tako nizkimi ocenami.

Gregor Poljanec Kirsch in Martina Plohl sta plesala tango.

Sledila sta Gregor Poljanec Kirsch in Martina Plohl z argentinskim tangom. Gregor, vojak in življenjski sopotnik Špele Grošelj, se je predstavil kot James Bond na skladbo Golden Eye. Razen lepe pokončne drže, fizične moči in naštudiranih korakov v tem plesu ni bilo kaj dosti videti. Martina je s svojim plesom uspela zamaskirati Gregorjevo okornost, ampak v prihodnje bo treba pokazati še kakšen ritem v telesu in mnogo več mehkobe. Ocene so bile od 3 do 6 in seštevek 18, kot pri Denisu in Niki.

Špela Grošelj se je bolje odrezala kot njen fant Gregor.

Gregorjeva ‘boljša polovica’, Špela Grošelj, se je dejansko izkazala za boljšo polovico tega zasebnega para, saj je z lanskoletnim zmagovalcem serije, Miho Peratom, zaplesala dober čačača. Producenti so se, kot kaže, pri vseh pevcih odločili, da jim dajo za glasbeno podlago njihove pesmi, kar je bil pri Špeli velik hendikep, saj je bila njena Brizgalna brizga res neprimerna podlaga za čačača in se je Špela povsem upravičeno razburila, da bo morala plesati latinskoameriški ples s Kube na slovensko polko. Tisti deli koreografije, ki so bili čačača, so bili zaplesani dobro, in verjamem, da bo Špela uspela odplesati še mnoge druge latinskoameriške plese, mogoče celo kakšnega na pravo latino glasbeno podlago. Zbrala je 22 točk z ocenami od 4 do 8.

Miha Zupan in Maja Geršak sta nastopila zadnja in se postavila na čelo lestvice.

Zadnji nastop v tej prvi oddaji nove serije pa je pripadel gluhemu košarkarju Mihi Zupanu ter Maji Geršak, ki sta pripravila slowfox na čudovito melodijo Can’t Take My Eyes Off You Frankieja Vallija. Prvo kot prvo Miha ne sliši glasbe. Kot drugo je pol metra višji od Maje. Kot tretje je slowfox eden najtežjih plesov, kot četrto Miha še nikoli v življenju ni plesal!  Že samo ena od naštetih stvari bi bila dovolj, da bi povzročila temu paru kup težav, zato je bil končni produkt še toliko bolj fascinanten! Miha in Maja sta nedvomno pripravila najlepšo točko večera, kar so tudi gledalci v studiu nagradili s stoječimi ovacijami, pri čemer so se jim pridružili celo sodniki. Andrej je celo vstal od mize in šel Miho objet, ker ni mogel dojeti, da se nekdo, ki je tako ogromen, lahko tako elegantno premika. Pomanjkanje sluha nedvomno potegne za sabo določene težave pri učenju plesa, zato ‘kapo dol’ Maji, ki ji je, kot kaže, že v štartu uspelo prebroditi nekatere največje ovire. Po drugi strani pa je ravno ta ovira poskrbela za njuno nebesedno komunikacijo med samim plesom, kar je bilo ne le lepo videti, ampak tudi zelo poučno za vse, ki kadarkoli plešejo v paru. "Ona bo moja glasba," je bil stavek, ki je povedal vse. Miha in Maja sta zbrala rekordnih 27 točk, s kar dvema sedmicama, osmico od Nike in petico od Andreja. Miha je že s svojo prisotnostjo v tem šovu živi dokaz, da tudi gluhi lahko živijo ‘na polno’ in da ni razloga, da bi se počutili hendikepirani. Pohvala tudi POP TV za  možnost ogleda oddaje Zvezde plešejo v znakovnem jeziku na Voyo!

Stoječe ovacije za zadnji nastop (foto: Miro Majcen)

Veselim se ogleda drugega dela, ko bomo videli še preostalih šest tekmovalnih parov. Nedvomno se nam obeta izjemno zanimiva serija, v kateri nas ne bo vlekel pred zaslone le ples, marveč bomo z zanimanjem spremljali tudi osebne transformacije vseh sodelujočih, tako zvezdnikov kot tudi njihovih plesnih partnerjev. Naj tudi vas zasrbijo pete! Pojdite plesat!

View Gallery 11 Photos