Vibra. Od plesne mrzlice na robu poletja do koreografije upora

Željko Božič

Zadnji teden avgusta, od 24. do 30., v središče Ljubljane prihaja Vibra –  prva edicija plesnih delavnic za vse, ki bi radi preplesali konec poletja. Izbirate lahko med petnajstimi delavnicami raznorodnih plesnih zvrsti, ki ne razumejo stereotipov, spretno podirajo pretrdo postavljene okvirje posameznih plesnih tehnik in težijo k boljšemu prepletanju vsega, kar vaše telo lahko zna in razume. Izbrali boste lahko: hip hop, balet, sodobni ples, jogo, salso, zumbo, bokwo, modern, sodobni partnering ali ustvarjalne plesne delavnice prirejene posebno za kaljenje otroških gibalnih sposobnosti.

Juan De Dios Angeles Pacherre
Na Vibri bodo sodelovali vrhunski slovenski in tuji mentorji. Pri delavnici zumbe, ki združuje latinskoameriške plesne ritme z učinkovitim sistemom telesne vadbe, bosta sodelovala mednarodno priznana mentorja Juan De Dios Angeles Pacherre in Janja Kravos. Perujski inštruktor zumbe Juan in inštruktorica zumbe, bokwe in Sh’bame Janja, ki o zumbi pravi: "Zumba je odličen način kako ostati fit in se obenem ob enostavnih plesnih kombinacijah sprostiti in prepustiti glasbi."
Lukas Zuschlag
Kjara Starič
Poleg njiju na Vibri sodelujejo najboljši plesni pedagogi na svojem področju: Željko Božić, Kjara Starič, Lukas Zuschlag, Magdalena Reiter, Danijel Mišon, Saša Lončar, Snježana Premuš, Dušan Teropšič ter drugi.
Sri Louise
Vibra nastaja v sodelovanju z Mrežo sodobnega plesa, kjer bodo gostili znano jogistko in aktivistko Sri Louise, se mirili in razgibavali z Dušanom Semoličem, gospodarstveniki bodo plesali z Dejanom Srhojem in Dragano Alfirević, Michael Klien pa bo udeležence uril v socialni koreografiji
Magdalena Reiter
Delavnice se bodo odvijale v Kazini, Parku Tivoli in drugih zunanjih površinah v centru mesta. Namenjene so ljubiteljem, profesionalcem in vsem vmes, vseh starostnih skupin. Vibra lahko razgiba tudi tiste, ki se plesu še nikoli niste prepustili.
Dušan Semolič
View Gallery 7 Photos