Svetovno latin. Vodičar&Bičkova v polfinalu, Burazer&Plohlova enaindvajseta

Miha in Nadija sta za sedem mest izboljšala lansko uvrstitev.

V Berlinu se je včeraj končalo svetovno prvenstvo v latinskoameriških plesih, na katerem je nastopilo sedeminosemdeset plesnih parov. Seveda sta bila med njimi tudi slovenska predstavnika. Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta si priplesala rep polfinala, bila sta trinajsta in izboljšala lanski rezultat, ko sta si delila dvajseto do enaindvajseto mesto.  Naš drugi par Kristijan Burazer in Martina Plohl sta delila enaindvajseto do dvaindvajseto mesto, kar je zanju zagotovo razočaranje, še posebej, ker sta na letošnjem evropskem prvenstvu že premagala par Vodičar&Bičkova in bila štirinajsta do petnajsta.

Kristijan Burazer in Martina Plohl sta obtičala v četrtfinalu.
Oba naša para sta se zavila v molk, je pa za naš portal komentirala prvenstvo plesna trenerka Tatjana Lahvinovič Galčun, ki je na tekmi imela še nekaj svojih varovancev: "Tekma je bila organizirana fenomenalno. Dvorana je bila prelepa in polna od začetka tekmovanja. Rezultati naših parov so bili različni …, z nekaterimi smo bili zadovoljni, kot je npr. polfinalna uvrstitev para Vodičar&Bičkova in španskega državnega prvaka Marcos&Nowak, čeprav menim, da bi lahko bila oba para malo višje, kot je dvanajsto oz. trinajsto mesto. Ampak polfinale svetovnega prvenstva je še zmeraj ekstremno dober rezultat. V četrtfinalu so na žalost končali pari Moldovan&Tatar ter Burazer&Plohl, in moram priznati, da smo s Kristijanom in Martino računali na uvrstitev v polfinale. Na žalost nam to sedaj ni uspelo, ampak bo uspelo prihodnjič."
Naslov najboljših na svetu sta obranila Italijana Aniello Langella in Kristina Mošenska.
Naslov najboljšega para na svetu je ostal v Italiji, saj sta Aniello Langella in Kristina Mošenska ponovno stopila na najvišjo stopničko. V sodniški zasedbi tokrat ni bilo slovenskega sodnika. Spomnimo pa, da je na lanskem svetovnem prvenstvu par Halužan&Masytsch, ki sedaj pleše za plesno zvezo WDC, dosegel deveto do deseto mesto.

P.S. Dan po tekmi sta oba para poslala komentar nastopa in prvega objavljamo v rubriki Ritem izjav.