Šov gre dalje … Branko Potočan praznuje

V ponedeljek, 23.9.2013, ob 20 uri bo v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma premiera plesno-gledališke predstave v režiji Branka Potočana in skupine Fourklor, ki nosi naslov Sijaj.

Avtor in režiser predstave Branko Potočan
"Kovček, dežnik, ter nekaj denarja v skrivnem žepu suknjiča. V kovčku spomini na dom; žepna biblija, pisemski papir in fotografije staršev," je zapisal Franz Kafka v svojem romanu Amerika. Sto let po Kafkovi Ameriki je svet skurjen, amerikaniziran, neusmiljen, a gledališče še vedno obstaja in omenjeno delo mu ponuja več situacijskih, diskurzivnih in gibalnih nastavkov, ki so lahko tako raznovrstni kakor kafkovska poetika. Tako groteskna, tako natančna, a hkrati tako preroška in resnična. Pri tem gre za ujetje sveta v zanko, iz katere ne vidi rešitve. Predstava temelji na prehojeni poti posameznega umetnika.
Skozi skupino se je v dvajsetih letih sprehodilo veliko plesalk in plesalcev, igralcev, glasbenikov, cirkusantov in performerjev, ki so dodali vsak svoj delček mozaika k celoti in s seboj odnesli novo izkušnjo. Tako se je gradila skupina Fourklor in kalili posamezni umetniki v njej. Soustvarjalci in plesalci: Jana Menger, Dušan Teropšič, Sebastjan Starič, Tina Janežič, Branko Potočan, sodelujejo tudi plesalke: Veronika Valdes, Tini Rozman, Enya Belak inTamara Polanc ter plesalke na tkanini: Lucija Adamič, Kristina Martinc, Rebeka Vegelj, Katja Pavlović, Nina Grguraš, Lana Mihelčič, Nina Bučuk. Ponovitev predstave bo v torek, 24.9.2013 ob 20 uri.