Red Carpet. Najlepše plesne obleke letošnjega leta

Ob koncu leta 2014 predlagam svoj izbor oblek, ki so letos krasile plesne parkete sveta. Vsekakor je ta izbor moj lasten in marsikdo se lahko z njim ne strinja, vendar so to kreacije, ki so mi najbolj ostale v spominu. Priznam, da mi je bilo kar težko izbrati top 5 oblek, lani jih je bilo v Blackpoolu, na Internationalu, UK več posebnih in izvirnih.

Najbolj top obleko je letos nosila Karin Rooba, ki pleše z Manuelom Frighetto.
Top obleko letošnjih parketov je po mojem mnenju nosila Karin Rooba, ki pleše z Manuelom Frighetto za Italijo. Odlična kombinacija elegantne črnine na eni in zlato-srebrnega dragulja na drugi strani. Nežno in strogo istočasno, obleka je naredila Karin Roobo neverjetno ženstveno, črnina oriše konturo telesa in giba, lesketajoča se stran omogoča kraljevski videz. Zmagovalen. Vedno. In pristoji različnim postavam.
   
Smaragdna obleka je dodala Anni Melnikovi (z možem Justinasom Duknauskasom po novem zastopata Rusjio, prej Litvo) svežino, ponovno se je poigrala s ciganskim stilom, in to zelo uspešno. Ta stil ima na splošno rada, zna ga nositi, jaz ga prav tako razumem in čutim.
Anna Melnikova v smaragdni obleki s ciganskim stilom deluje sveže.
Vsekakor pa taka obleka ni za vsako. Na splošno menim, da so lahko močno stilizirane obleke tvegane. Anna svoj stil dobro pozna in ga čuti, izhaja iz nje. V takih primerih stvar funkcionira. Nikoli ne oblecite "charleston" ali "tango" kreacije, če je ne čutite, saj bo izpadla kot parodija.

Odlična barvna rešitev za drobno blondinko na parketu. Močni elementi na prvi pogled lahko delujejo nekoliko težki, vendar ravno ti so na letošnjem Blackpoolu dodali moč in poudarili karakter Aleksandre Averkijeve – soplesalke Klemna Prašnikarja. Skupaj zastopata Slovenijo. Zelo všečna in praznična.
Aleksandra Avrekijeva v modri, ki še poudari njen karakter.
Dariia Palyey in Nikita Palyey – letošnja youth prvaka WDSF zveze. Menim, da črna barva tako mladim plesalcem redko pristoji, ta oprava pa je prava in plesalke ne postara. Kroj te obleke je preprost in ravno zato deluje tako drago.
Črna obleka Dariie Palyey zaradi kroja deluje draga.

Maurizio Vescovo in Andra Vaidilaite, ki zastopata Kanado, imata lasten prepoznaven stil. V tej kreaciji na letošnjem Blackpoolu – gola, a vendarle oblečena … Oblečena, a vendarle gola. Meja je tanka, v tem primeru ne prekoračena. Morda me zmoti rahlo neravnovesje med spodnjim in zgornjim delom obleke, ki bi deloval nekoliko nežnejši, če bi bil bolj odprt. Čeprav razumem idejo kreacije. Vsekakor pa si jo lahko privošči le vrhunska plesalka.
Andra Vaidilaite v drzni kreaciji, ki si jo lahko privošči le vrhunska plesalka.
Letošnje obleke v celoti lahko karakteriziram kot "iskanje nečesa novega". Ne bi rekla, da se izsledi nek določen stil ali preferenca, kar mi je všeč, saj to pomeni, da plesalke ne bežijo slepo za modnimi trendi, ampak so v iskanju lastnega stila. Moda se nenehno menja, stil ostane. Vidim močnejšo povezavo z modnimi trendi visoke mode – efekt "golih" oblek, čipke na kožnih mrežah – trend prihaja od kreacij slovitih oblikovalcev, kot sta Elie Saab in Zuhair Murad. Komaj čakam, da tudi ta trend mine, saj so se obleke začele ponavljati. Trenutno so v svoji večini plesne obleke lepše med plesalkami WDC zveze, vidim jih kot bolj dodelane. Plesalke WDSF zveze me ne prepričajo, le tu in tam se pojavi kakšna "perla" kot v primeru kanadskega para – 4. mesto moje lestvice.
Irena Rugel Krajcer je ocenila letošnjo modno bero na plesnem parketu.
V novem letu želim vsakemu dekletu, da najde svoj lasten stil, ki bo podprt s karakterjem in čutenjem ter dojemanjem plesa, saj šele ko se ti elementi srečajo, kreacija funkcionira skupaj s plesalko in ne sama po sebi, sama sebi v namen.

View Gallery 7 Photos