Pričarajte si praznike z odlično predstavo Jelen v žarometih

Jelen v žarometih (foto: Viktor Delfim)

Cirkus Le Roux in predstava Jelen v žarometih na odru Gallusove dvorane Cankarjevega doma

Leta 2015 je skupina Cirque Le Roux ustvarila projekt, delo Slon v sobi, ki je do danes po vsem svetu doživel več kot štiristo ponovitev. Delo je navduševalo na edinburškem festivalu Fringe, v Parizu je predstava pritegnila petdeset tisoč gledalcev, skupina Cirque Le Roux je leta 2017 prejela nagrado étoile du parisien.


Tokratna izvirna kreacija Jelen v ogledalu navdih za zgodbo o družini, izgubi in življenju, povedana skozi ekscentrično in komično spletko, zajema pri francoskem filmskem novem valu, ameriškem grindhouse žanru in neodvisnem filmu sedemdesetih let.

(foto: František Ortmann)


Zgodba: Gospodična Betty je umrla. Njeni trije otroci se za pripravo pogreba zberejo v podeželskem družinskem domu. Vendar gladino razburka prihod skrivnostnega neznanca, ki spet združeno družino pahne v kaos. Jelen v žarometih z nizom nenavadnih, karizmatičnih, komičnih in nastopaških likov govori o edinstvenosti, krhkosti in toplini medčloveških odnosov.
V spoju fizičnega tveganja, čustvene globine in humorja šest virtuoznih cirkuških umetnikov izvaja stoje, dvojne stoje z roko v roki, človeške piramide, akrobacije in vrvohodne točke. Jelen v žarometih je počastitev filmske umetnosti, sodobnega cirkusa in smisla človeškega življenja v vsej njegovi komičnosti, nerodnosti in sijaju. Hitro tempirano predstavo s filigransko, filmsko estetiko preveva tragikomična, sanjska atmosfera.

(foto: Viktor Delfim)

Vabljeni v Cankarjev dom, in sicer lahko izbirate med štirimi predstavami: v torek, 28. decembra, in sredo, 29. decembra, ob 19.30, v četrtek, 30. decembra, ob 18.00 in seveda na najdaljšo noč v letu v petek, 31. decembra, ob 19.30. Ekipa predstave Jelen v žarometih je naslednja: koreografija, step, adagio: Brad Musgrove, avtorska glasba: Alexandra Strélisk, ustvarjalci: Lolita Costet, Charlotte Saliou, Grégory Arsenal, Philip Rosenberg in Yannick Thomas, izvajalci: Coline Mazurek, Craig Gadd, Konan Larivère, Naël Jammal. In kot vedno ob tem času bo v Cankarju pestro in zanimivo!