Preplešite poletje na Visu. Vissija je tu!

Anita Čanadi v plesni akciji lanske Vissije.

Zavod KUS že tretje leto zapored organizira delavnice na otoku Vis, ki bodo potekale od 4. do 13. julija. Delavnice bodo vodili vrhunski pedagogi. Obiskovalci bodo lahko kombinirali svoj poletni oddih z aktivnim udejstvovanjem v gibalnih, plesnih in glasbenih delavnicah, se udeležili katerega od kulturnih dogodkov na otoku, večeri pa bodo namenjeni druženju. Delavnice bodo vodili vrhunski pedagogi. Za otroke pa bodo vsako jutro potekale kreativne ustvarjalnice. Senka Božič in Edita Uršič bosta za otroke pripravljali posebne jutranje ustvarjalnice. Vsak dan bodo otroci v varstvu izkušenih pedagogov in umetnikov, ki bodo poskrbeli za kvalitetne in sproščene dopoldneve vaših otrok, medtem pa si boste vi lahko vzeli nekaj časa zase, se udeležili katere od delavnic za odrasle ali uživali v mirnih trenutkih na plaži. 
Delavnica je primerna za otroke nad 5 let. Za mlajše otroke je obvezna prisotnost staršev.

Medtem ko bodo vaši otroci ustvarjali, se igrali in izobraževali, se boste vi lahko za nekaj časa posvetili samo sebi.
 Z Anito Čanadi boste spoznavali jogo in se potopili v svet svojega telesa in odmislili vsakdanje skrbi. Jutranje delavnice bodo poskrbele za nežno prebujanje vaših teles, osredotočili se boste na dih in z razteznimi vajami zbudili telesa. Učili se boste pravilne drže, usmerjenega sproščanja, budističnega in daoističnega dihanja, sklope fizičnih vaj, meditacije in vodenja energije znotraj telesa.
 Delavnica je primerna za vse udeležence. Anita bo vodila tudi intenzivne klase modern jazza, ki bodo bazirali na modernih in jazz plesnih tehnikah. Ob zvokih moderne glasbe bomo razvijali kontrolo, moč in gibljivost telesa ter izpopolnjevali svojo plesno tehniko. Plesno predznanje je zaželeno. 
Maša Kagao Knez bo prepletala afriški in sodobni ples, ki bo prinesel dinamiko in svežino ter nove plesne ideje vsem ljubiteljem plesa. Na delavnici je
 potrebno plesno predznanje. Kristina Sicherl pripravlja delavnico, namenjeno vsem udeležencem. Afro-urban uporablja visoko energetsko sodobno in pop glasbo iz Afrike in njene diaspore. Na klasu boste kombinirali tradicionalne afriške gibe z modernimi, oziroma urbanimi afriškimi ritmi. Naj vas prepriča energičnost plesa ob spremljavi izbrane afriško obarvane glasbe.
Nataša Pavlov, Guillermo Daniel Rodriguez Escalante, Vid Polončič je ekipa, ki bo vodila delavnico gibalne improvizacije in plesa ob živi spremljavi glasbil. Osredotočali se boste na gibanje in zvok. Prek različnih situacij boste preučevali in delali na odnosu z zvokom, v prostoru in na prostem. Z 
Dalando Diallo in Damirjem Mazrekom boste spoznavali elemente tradicionalnih plesov zahodne Afrike (Gvineje, Malija, Senegala, Burkine Fasa), njihovo zgodovinsko ozadje in njihov pomen. Afriški plesi so organski, zemeljski, omogočajo telesno sprostitev in zavedanje hkratne moči in mehkobe telesa. Delavnica je primerna za vse udeležence. 

V prijetnem ambientu se boste prepustili zgodbi, ki jo bosta z glasom, melodičnimi in ritmičnimi inštrumenti pripravila Daniel Rodriguez in Vid Polončič. Ob poslušanju zvokov in glasbe, ki nima določene strukture in tempa ter temelji na subtilni interakciji glasbenikov, vas bo zvočni večer popeljal na potovanje v naš notranji svet. Na delavnici ležimo ali sedimo in imamo zaprte oči, da se izostrijo vsi naši čuti. Delavnica je primerna za vse udeležence.
V primeru zadostnega števila prijav, se obetajo delavnice afriških bobnov. Ta informacija bo znana nekje v sredini junija. Zaželeno je, da gostje s seboj prinesejo svoj inštrument. V primeru odpovedi bobnarskih delavnic, si boste lahko izbrali katerokoli drugo delavnico. Za vse dodatne informacije vam je na voljo ekipa Zavoda za kulturo učenja in sobivanja na e mail isolaissa@gmail.com ali telefon +386 (0)40 171 828, +385 (0)91 7222 979.

View Gallery 6 Photos