Nocoj v Paradi plesa. Gašper Kunšek & Nejc Nayco Osovnikar & Samo Polutak Kos

Na snemanju je bilo seveda zabavno. (Foto: Lea Slapar)
Vabljeni k ogledu Parade plesa, v kateri bodo gostje Gašper Kunšek in Nejc Nayco Osovnikar ter Samo Polutak Kos. Trio ni po naključju v isti oddaji, saj jih vse tri povezuje hip-hop oziroma še bolje urbana plesna kultura. Gašper Kunšek in Nejc Osovnikar sta združila moči in realizirala idejo o novem plesnem prostoru, imenovanem Scena. V Ljubljani na Viču blizu gimnastičnega centra raste prostor za vse, ki si želijo kompletne plesne komunikacije na enem mestu. To pomeni od učenja različnih plesnih zvrsti do naučiti se, kako nastane predstava, kako jo organizirati, kako jo promovirati. Med pedagogi bodo tudi Vita Osojnik, Gregor Luštek, Žigan Krajnčan in še mnogi drugi. Več pa seveda povesta glavna akterja Scene v nocojšnji oddaji. Razkrila bosta tudi predmeta, ki ju nosita vedno s seboj.
Nejc Osovnikar in Gašper Kunšek sta na snemanje prinesla tudi predmeta, ki sta vedno z njima.
Samo Polutak Kos, ki velja za legendo slovenskega hip-hopa, pa 29. septembra organizira slovensko hip-hop konvencijo s podobnim namenom kot Gašper in Nejc – zbrati za en dan na enem mestu vse zaprisežene plesalce hip-hopa in preostalih urbanih plesnih zvrsti. Lokacija bo ljubljansko Gospodarsko razstavišče, na konvenciji pa množica pedagogov. Tudi Samo je prinesel nekaj, kar ga zaznamuje.
Samo Polutak Kos je oral ledino slovenskega hip-hopa.
Oddajo Parada plesa si lahko premierno ogledate danes zvečer ob 21.45, ponovitve pa vas čakajo v sredo, 26. septembra, ob 10.30, v soboto, 29. septembra, ob 16.00, v sredo, 3. oktobra, ob 10.30 in v soboto, 6. oktobra, ob 12.00 na TV3. In če morda vse termine zamudite, vas čaka oddaja na naši spletni strani. Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan!
Oddajo Parada plesa smo posneli v ambientu Maxi kluba. (Foto: Lea Slapar)
View Gallery 4 Photos