Nepristranska Verena Šulek se je zavihtela na direktorsko mesto

Verena Šulek (levo voditelj Mario Galunič) je postala nova direktorica profijev.

Na pragu nove sezone si je plesna funkcionarka Verena Šulek, priplesala nadaljevanje birokratske kariere. Takole sporočajo iz Plesne zveze Slovenije: "Upravni odbor, izvoljen na zadnji skupščini meseca junija v Shanghaju, je na svoji konstitutivni seji, ki je bila 12. 8. 2013 ob robu odprtega prvenstva Nemčije (GOC) v Stuttgartu, je za svojo prvo osebo, torej na položaj Direktorja Profesionalne divizije WDSF, soglasno izbral Vereno Šulek, ki sicer v vlogi zakladnika angažirano deluje v tej diviziji vse od njene ustanovitve pred šestimi leti. Vodilni funkcionarji članic Profesionalne divizije WDSF so z velikim odobravanjem sprejeli odločitev svojega upravnega odbora, saj je Verena Šulek znana po svoji nepristranskosti in po svojem prispevku k dosedanjemu razvoju PD. Zanimivo je, da je sicer med 7 člani UO PD tudi predsednik WDSF. Položaj direktorja divizije zagotavlja Vereni Šulek sedež v Predsedstvu svetovne plesne zveze WDSF, v katerem ima PZS še Miriam Kerpan Izak, ki v Predsedstvu WDSF kot predsednica zastopa Svetovno rokenrol konfederacijo WRRC."

Verena in Drago Šulek sta močna tudi na mednarodni plesni sceni.
Verena je zamenjala dosedanjega direktorja Aleksandra Melnikova, na katerega so leteli številni očitki o pristranskosti in favoriziranju plesalcev, ki jih trenira. Posebej je na to, javno in na glas, opozarjala plesalka Tjaša Vulič. Ne bo enostavna funkcija za ženo predsednika slovenske plesne zveze, saj se o korupciji, plačevanju svetovnih in evropskih naslovov že dolgo časa razpreda tako med tekmovalci kot med funkcionarji. Menda velja javni rek o Teamu Diablo in njegovem vodji Davidu Cacciariju, ki baje vleče vse niti Mednarodne plesne zveze WDSF: "Če reče Cacciari, da boš prvak, potem boš ,in če reče, da ne boš, zagotovo tudi ne boš stal na vrhu stopničke."
Plesalka Tjaša Vulič je večkrat opozarjala na nepravilnosti vodenja profesionalne divizije pod vodstvom Aleksandra Melnikova.