Emanat upravičeno zadovoljen, sezono zaključuje s petimi nagradami

Ekipa Zavoda Emanat je upravičeno zadovoljna in ponosna, saj sezono 2012/13 zaključuje kar s petimi nagradami. Matija Ferlin, je na gostovanju s predstavo Sad Sam Lucky na festivalu Infant v Novem Sadu, prejel nagrado za neverjetno ekspresivnost na mejnem področju med gledališčem in ostalimi umetnostmi oziroma za ustvarjanje v najširšem smislu. Žirija je o predstavi zapisala: ”Koreograf in izvajalec Matija Ferlin utelesi duh poezije slovenskega poeta Srečka Kosovela. Ranljivo telo plesalca, zamazano s pepelom, s svojo virtuoznostjo in silovitostjo giba vedno znova podoživlja pekel ustvarjanja. Telo, ki se izčrpava. Telo, ki se žrtvuje. Telo, ki se prečiščuje. Apoteoza besedam in telesu. Umetnost kot ozdravljenje in posvetitev.”

Matija Ferlin
Nagrado Liberalne akademije zlata ptica sta prejela Maja Delak in Luka Prinčič.Vsak zase sta uveljavljena ustvarjalca sodobne gledališko-plesne oz. glasbeno-multimedijske scene, v "reinkarnaciji" Wanda in Nova Deviator pa si zlato ptico zaslužita za izjemno svež preplet različnih praks s področja gledališča, plesa, glasbe, intermedijskih umetnosti in hkrati za aktivizem, je dejal član žirije Mare Bulc.
Luka Primčič (Foto: Nada Žgank)
Tri nagrade na 6. slovenski sodobno plesni platformi Gibanica: Nagrada strokovne žirije Maji Delak za predstavo Sramota. V mednarodni žiriji so bile Zala Dobovšek iz Slovenije, Iva Nerina Sibila iz Hrvaške in Anita Mathieu iz Francije. Stanovsko nagrado Ksenije Hribar, ki jo podeljuje Društvo za sodobni ples, je za svoje koreografsko delo prejel Matija Ferlin, za oblikovanje zvoka na področju sodobnega plesa pa Luka Prinčič.