Doživite Trenutek. Odkrijte svojo zgodbo s skupino CoraViento

Skupina CoraViento se ponovno predstavlja na slovenskih odrih z novo plesno flamenko predstavo Trenutek. Tokrat bodo premierno plesali v Katedrali Kina Šiška 28. maja 2013 ob 21. uri, kjer si lahko obetate odličen ambient in predvsem nepozaben umetniški spektakel, ki ne bo pustil hladnih niti tistih, ki s flamenkom do zdaj še niso bili seznanjeni.

Predstava je v svojem bistvu odraz časa, v katerem živimo, in okoliščin, v katerih se ljudje vedno pogosteje nahajamo. Človek se vsak dan počuti ukleščen pod pritiskom časa, ki ga na nek način omejuje in zavira, zato si vsak izmed nas kdaj zaželi, da bi iz njega izstopil in ga zaustavil. Iz neizprosnega kolesja časa pa žal ne moremo pobegniti, ampak ga sprejeti in preseči tako, da znotraj njega ustvarimo tisoče svojih drobnih trenutkov, ki nam osmislijo življenje. Tako je predstava Trenutek pravzaprav sprehod med trenutki, ki nas obdajajo in vplivajo na nas. Iz njih ustvarja metamorfozo, kjer so trenutki kot oblike, ki v preseku druge z drugo najdejo novo formo in pomen. Trenutek je navdih in je zgodba. Vabljeni, da odkrijete svojo!
S predstavo želi osem plesalcev flamenka preseči meje znanega in se izpostaviti kot čuteče osebe, ki trenutke in dražljaje dojemajo in predvsem doživljajo samosvoje ter neodvisno. Trenutek je plesna flamenko predstava, ki temelji na ritmiki, gibu in izraznosti flamenka, a presega njegove meje, saj se poslužuje modernejše interpretacije in se dotika drugih plesnih stilov. Telesu ne postavlja meja, temveč mu dopušča, da poišče svojo pot v gibu in zvoku; telo postane univerzalni izrazni inštrument.