Danes zvečer v oddaji Parada plesa. Neža Banovec in Anton Volkov

Anton Volkov in Neža Banovec (foto: Lea Slapar)

Danes zvečer vas vabim v družbo plesalke, balerine Neže Banovec. Intervju je nastal tik pred Nežinim odhodom na plesno akademijo Iwanson v München, kamor so jo sprejeli naravnost v drugi letnik. Neža je radovedna plesalka, ki je v otroških letih plesala jazz in šov, končala ljubljanski baletni konservatorij, vmes pa jo je pedagoginja Kjara Starič Wurst navdušila še nad modernom. V oddajo je prinesla tudi poseben predmet za prvo učno uro v bavarski prestolnici.

Neža Banovec

Če vas zanima, zakaj se je pred petimi leti Rus Anton Volkov odločil preseliti v Slovenijo in začel pri nas poučevati tango, potem je ogled Parade plesa seveda obvezen. Anton sredi oktobra odpira tudi tango studio na Prečni ulici v Ljubljani, imenovan El Beso, med drugim piše še knjigo z naslovom Objem med dvema korakoma. Razkril vam bo. kako dobri tangeri in tangere smo Slovenci ter Slovenke in zakaj sploh plesati tango.

Anton Volkov

Oddajo Parada plesa si lahko premierno ogledate danes zvečer ob 21.45 na TV3, v dveh ponovitvah pa še v sredo, 10. oktobra, ob 10.30 in v soboto, 13. oktobra, ob 12.00. Parada plesa, ker je dan s plesom odličen dan!

Oddajo Parada plesa smo posneli v ambientu Maxi kluba. (Foto: Lea Slapar)

 

View Gallery 6 Photos