Aleg(o)ria. Čutni flamenko plesalci v družbi vrhunskih glasbenikov

V soboto, 15. junija, ob 20.00 bo v SiTi Teatru v Ljubljani letna predstava in koncert PKD Flamenko z gostoma Vaskom Atanasovskim in Nino Mureškič. Tokratna letna predstava, ki nosi naslov Aleg(o)ria, bo postavila na oder okoli 30 nastopajočih ustvarjalcev: glasbenikov, plesalk in plesalcev. Predstavile se bodo vse štiri plesne skupine, ki delujejo pod mentorstvom vodilne slovenske plesalke flamenka Ane Pandur.

Obiskovalci bodo lahko uživali tudi v živi glasbi odličnega kitarista Vita Marenčeta, ki je po vrnitvi iz Rotterdama močno poživil in obogatil domačo glasbeno sceno. K sodelovanju je privabil legendo slovenskih tolkalcev Nino Mureškič in mednarodno uspešnega skladatelja in instrumentalista Vaska Atanasovskega. Skupaj s Pandurjevo so ustvarili zasedbo, ki je nastopila na največjih odrih po državi.
… (Foto: Darja Štravs Tisu)
Ob njihovi spremljavi se ne bodo predstavili zgolj plesalci iz različnih zahtevnostnih stopenj, temveč tudi izjemni solisti, ki jih v vrstah PKD Flamenko nikakor ne manjka. "Solistke večera sodijo v sam vrh slovenske flamenko scene, še posebej pa sem ponosna, ker bodo nastopile ob spremljavi tako vrhunskih glasbenikov, ki ne bodo razočarali niti najbolj zahtevnih glasbenih sladokuscev," je med pripravami na nastop povedala Ana Pandur.