Žiga & Enej Jurečič. Wau! Izbrana v ekipo 12-ih plesalcev Helene Fischer!

Enej in Žiga, plesalca, ki gledata v prihodnost.

V mesecu maju sva na družbenih omrežjih zasledila mednarodno spletno avdicijo, na katero se je prijavilo okoli 500 plesalcev z vsega sveta. Po treh krogih izločanja sva naposled bila izbrana v ekipo 12 plesalcev (šest fantov, šest deklet), s katero bova prihodnjih nekaj mesecev na evropski turneji Helene Fischer.

Ekipa plesalcev, akrobatov in koreografa turneje Helene Fischer Live 2017/2018.
Za koreografijo sta poskrbela Američana, Anthony Lee in Vinh Nguyen, bolj prepoznavna po nastopu s skupino Kinjaz v NBC-jevi oddaji World of Dance. Produkcijski del pa je v rokah svetovno znane ekipe Cirque du Soleil. Prvega avgusta smo začeli z intenzivnimi pripravami, ki bodo potekale vse do 12. 9., ko bomo premierno nastopili v Hannovru. (sta se za naš portal iz Dortmunda sporočila plesalca Enej in Žiga Jurečič, ki jima je uspel veliki plesni met, da plešeta v plesni ekipi pevke, rojene v nekdanji Sovjetski zvezi, Helene Fischer (Elena Petrovna Fiser).
Helene Fischer
Triintridesetletna Helene je izjemno popularna pevka na nemško govorečem območju. Do zdaj je prodala 14,500.000 albumov, na jesenski turneji, imenovani Helene Fischer Live 2017/2018, pa se bo predstavila kar 69-krat, od tega kar po petkrat na olimpijskem stadionu v Münchnu in dunajski Stadthalle. Za poletje 2018 načrtuje še 12 koncertov na velikih stadionih.
Anthony Lee z Enejem in Žigo na plesnem poletju (foto: Davide Blasini)
Eden od koreografov Anthony Lee je tudi prepoznavno koreografsko ime med slovenskimi plesalci. Je namreč reden pedagog na Plesnem poletju, ki ga organizirata Nastja Bremec in Michal Rynia. Torej aplavz za dvojčka Jurečič.)

View Gallery 4 Photos