Vabilo plesalcem in plesalkam na spektakularno odprtje Ljubljana Festivala

66. Ljubljana Festival se bo začel z velikim spektaklom. Otvoritvena predstava Sfera Mundi – Potovanje okrog sveta nastaja v koprodukciji med Festivalom Ljubljana in slovitim gledališčem La Fura dels Baus. V minulem letu, ko je to edinstveno gledališče s Carmino Burano povsem prevzelo občinstvo na Kongresnem trgu, smo vedeli, kdo bo odprl prihodnji festival.

Režiser Carlus Padrissa

Režiserja Carlusa Padrisse ni bilo težko prepričati, da se pri nastajanju svojega najdrznejšega projekta poveže prav z nami, saj je tudi on takoj začutil posebno energijo, ki jo lahko doživiš le pri nas. Na otvoritveni predstavi v lani je sodelovalo 16 domačih plesalcev, ki so zelo navdušili, zato želimo letos na njegovo pobudo v otvoritveni spektakel vključiti kar 60 domačih polnoletnih plesalcev. Več o ustvarjanju la Fura dels Baus si lahko ogledate na naslednji povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=rrtdjX15GXU&has_verified=1
Dovolite nam, da vas povabimo k sodelovanju na predstavi o izjemnem popotovanju okoli sveta, katere svetovna premiera bo izvedena 28. 6. 2018 na Kongresnem trgu.
Pogoji za sodelovanje:
polnoletnost (ali nad 16 let z dovoljenjem staršev ali skrbnika),
sposobnost za gibanje na višini (večji del predstave bodo plesalci varno vpeti v visečo mrežo),
razpoložljivost od 25. 6. 2018 do vključno 29. 6. 2018. Natančen urnik posredujemo naknadno. Predvidene ure vaj:
25. 6. 2018 od okoli 13.00 do 21.00; lokacija: SNG Opera (pomerjanje kostumov);
26. 6. 2018 od 14.00 naprej; lokacija Kongresni trg vaja vpenjanje v mrežo;
27. 6. 2018, generalka od 14.00 naprej; lokacija Kongresni trg;
28. 6. 2018, prihod ob 16.30, zvečer predstava; lokacija Kongresni trg; v primeru slabega vremena bo premiera izvedena prihodnji dan, 29. 6. 2018, na isti lokaciji,
obvezna oprema: športni copati (temni).
Prijave vedno potekajo do zapolnitve mest. Prijavite se s kontaktnimi podatki (Ime, priimek, višina, teža, št. hlač, št. majice, št. čevljev, mobilna  številka, e-naslov) in jih posredujte na elektronski naslov: (kontaktna oseba Nina Buh) program@ljubljanafestival.si. Osebni podatki se zbirajo za namen predhodne priprave kostumov. V primeru dodatnih vprašanj nas lahko kontaktirate na tel.: 01/241 60 10. Izbrane plesalce bomo obvestili po elektronski pošti. V zahvalo za sodelovanje bo vsak plesalec prejel dve vstopnici za odprtje 66. Ljubljana Festivala, vabilo na sprejem po odprtju, uradno potrdilo o sodelovanju ter programski list, v katerem bo navedeno posameznikovo ime. Za vse mlade nadobudne plesalce je to lahko izjemna izkušnja ter edinstvena priložnost za sodelovanje z največjimi svetovnimi umetniki, zato se že veselimo sodelovanja z vami. (Ljubljana Festival vabi plesalce, plesalke, gibalce, gibalke, da sodelujejo kot del otvoritvene predstave Sfera Mundi režiserja Carlusa Padrisse na Kongresnem trgu)