Svetovno v Pragi za kazinsko koreografinjo Mirjam Podobnik

Mirjam Podobnik se je veselila zmag svojih plesalcev v kostumski kapi iz koreografije Piščančji dan.

Res huda konkurenca, izvrstni mladi plesalci, napredek v tehničnem smislu, napredek tudi pri ocenjevanju. Sodniki očitno ne forsirajo več samo ruske akrobatike. Lanska zmagovalka s svojo neplesno in gimnastično točko sploh ni prišla v finale. Zelo težak finale pri otrocih. Tretje mesto v formacijah sije kot prvo, zelo sem vesela. Češnja na torti pa res lepa zmaga v malih skupinah.

Svetovna prvakinja Lana Klemen.
Lahko je delati dobre stvari z otroki, ki si to želijo in so pripravljeni veliko delati in premorejo tudi talent. Pri meni je bila to zopet ena tistih generacij, ki jih nikoli ne pozabiš in ti da ogromno veselja in sreče. Privilegij je, da lahko delam to, kar imam rada, z ljudmi, ki jih imam rada. (komentira za naš portal odlične uvrstitve svojih varovancev na svetovnem prvenstvu v šovu, ki se odvija v Pragi, koreografinja in pedagoginja Mirjam Podobnik. Med najboljše uvrstitve sodijo: Lana Klemen, ki je postala svetovna prvakinja med solo pionirkami, s točko Veliki rop je postala najboljša na svetu mala skupina, Neli Crnkovič si je priplesala peto mesto med pionirkami solo, s soplesalko Brigito Kraševec pa je zasedla osmo mesto v duetih, koreografija Piščančji dan je bila tretja v pionirskih šov formacijah … Mirjam je res lahko zadovoljna z začetkom nove sezone.
Mirjam s plesalci po razglasitvi vseh kategorij.
O dogajanju na svetovnem prvenstvu pa bo po vrnitvi v Ljubljano poročal koreograf in pedagog Matevž Česen, ki se je tudi razveselil zmage v mladinski kategoriji malih skupin, saj so postali svetovni prvaki.)