Stoječe ovacije za Cigoja, Bagonovo, Pirmana in Šamperlovo

Zadovoljen kvartet po nastopu v Caorlah.

Medtem ko sva se izobraževala za trenersko licenco, sva bolje spoznala Klemna in Barbaro. Takoj smo se zaštekali in prišli na idejo, da naredimo show skupaj. Za začetek smo se odločili, da vzamemo njuno koreografijo in priredimo korake za naju. Sama ideja je sporočilo, ki je bilo močno inovativno. Vsekakor današnji ples stremi k večji energiji, gibalni sposobnosti, jasnejši uporabi rok, bokov, zgornjega dela telesa, specifični prehrani in odlični telesni pripravi.

Nika in Miša ter plesni trener Alexey Silde.
Telesa postajajo izklesana do perfektnosti, koreografije dobivajo nove razsežnosti, tehnika se nenehno izpopolnjuje, karakter plesa postaja posebej izražen z izgledom in dizajnom plesnih elementov, definirajo se pojmi partneringa, muzikalnosti, fokusa in sposobnosti predstavitve in pojavnosti na parketu. Plesalci in plesalke so danes urejeni do potankosti. Toliko privlačnih ljudi, željnih znanja in dokazovanja hkrati in na enem mestu lahko vidiš samo v Caorlah. Večerni treningi obsegajo tudi 20 skupin. Kot največje tekme. Super atmosfera, odlična kombinacija izkušenih in mladih trenerskih kadrov.

Prav zato smo se mi štirje odločili za nekaj najlepšega – pravico in zmožnost plesanja za vsakogar. Brez predsodkov in meja, ki so v resnici samo namišljeni. Izredno lepa izkušnja. Video mogoče ne pove vsega, vendar standing ovation po manj kot minuti nekih preprostih gibov pove veliko. Meni bo ta točka za vedno ostala v prelepem spominu. Zdaj pa novim projektom naproti! (je za naš portal komentiral nastop na letošnjem mednarodnem kampu v Caorlah, ki ga tradicionalno organizira Diablo Team, plesalec in trener Miša Cigoj, ki je s soplesalko Niko Bagon nastopil v duetu s parom Klemen Pirman in Barbara Šamperl, ki sta naš najprepoznavnejši par v kategoriji plesa na invalidskih vozičkih. Miša in Nika sta v akciji pridobivanja mednarodne trenerske licence, Klemen in Barbara pa pridobivata nova plesna znanja, kjer je le mogoče. Ja, nova sezona je pred vrati.)