Skupaj lahko sežemo visoko. Jabolko navdiha za Dunking Devils iz rok Boruta Pahorja.

19. september 2017 je bil za skupino Dunking Devils prav gotovo eden od pomembnejših na njihovi uspehov polni poti. Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je namreč svetovno znani akrobatski skupini podelil priznanje jabolko navdiha. To priznanje predsednik republike v znamenje občudovanja in hvaležnosti podeljuje izjemnim posameznikom in posameznicam, ki s svojimi dejanji in delovanjem navdihujejo druge.

Urad predsednika Republike Slovenije je organiziral svečano podelitev v Kongresnem centru Brdo. Dogodek je popestril še spektakularen nastop kar 15 akrobatov, oblečenih v drese barv slovenske zastave, pri dveh točkah predstave pa se jim je pridružil celo sam predsednik republike.
Urad predsednika je tokratno jabolko navdiha podelil skupini Dunking Devils kot "izjemnim posameznikom, ki s svojimi ravnanji kažejo, da lahko skupaj sežemo visoko, bliže zvezdam in sanjam." Skupina je namreč bistveno prispevala k razvoju športne discipline akrobatskega zabijanja na slovenskih tleh in postala ena najboljših akrobatskih skupin na svetu, ki ima za sabo več kot 1400 nastopov v kar 45 državah sveta. V sklopu Dunking Devils Akademije prenašajo akrobatske veščine na mlajše generacije in jih učijo svojih vrednot. Preko videov, ki so skupno dosegli več kot 100 milijonov ogledov po svetu, pa aktivno promovirajo lepote svoje domovine in so tako postali eni najvidnejših promotorjev Slovenije. Za piko na i so se letos vpisali tudi v Guinnessovo knjigo rekordov z najvišjo salto z zabijanjem na koš.
Mlade šolarje po vsej Sloveniji so navdihnili tudi z ambasadorstvom projekta Hudo dobra telovadnica, kjer so učence in dijake spodbujali, da združijo šport in kreativnost. Ponosni so, da so k projektu pritegnili kar 3500 učencev, dijakov in mentorjev iz več kot 160 slovenskih šol. Danes so se jim na Brdu pri Kranju pridružili tudi predstavniki 10 najboljših sodelujočih šol.
"Prejeti jabolko navdiha od predsednika republike pomeni za našo ekipo posebno čast. Ko smo začenjali našo pot pred več kot 13 leti, smo kot mulci opazovali svetovno znano akrobatske skupino Žabe. Ko nam je bilo najtežje, nam je njihovo vzorništvo vlivalo novega upanja. Hvaležni smo, da lahko zdaj mi nastopamo kot vzorniki. V svoje vrste odprto sprejemamo vse, ki si želijo napredka in so za to pripravljeni stopiti izven svoje cone udobja. Z veseljem in ponosom bomo naše vrednote širili še naprej in spodbujali Slovenijo, da gre po edini pravi poti: navzgor!" je ob tem povedal Domen Rozman, idejni vodja Dunikg Devils.
3D-pogled na notranjost parka …

Svoje ime in podobo pa je dobil največji trampolin park v Sloveniji, ki ga že letos decembra v ljubljanskem BTC-ju odpirajo Dunking Devils. Pod energičnim imenom Woop! in odet v žive barve bo park nudil več kot 100 trampolinov ter druge športne atrakcije, ki nudijo nov način razvedrila, adrenalina in fizične aktivnosti.
Dunking Devils so pred začetkom gradnje obiskali več kot 20 evropskih trampolin parkov, saj so odločeni, da zgradijo najmodernejši park ter vsem skakalcem zagotovijo edinstven občutek breztežnosti in odlično skakalno izkušnjo. Hkrati so razpisali tudi nagradni natečaj za mlade oblikovalce za otvoritveno promocijsko kolekcijo parka. Ime Woop! ponazarja vzklik sreče in navdušenja ob skakanju po trampolinu, ki takoj dvigne naše razpoloženje.

Energično ime dodatno podpre še simpatična grafična podoba z močnimi, živimi barvami, ki izražajo adrenalin, moč, energijo in veselje. Z malo domišljije pa lahko v logotipu zagledate tudi osebo, ki skače na trampolinu. Mlada in energična ekipa Studia Nplan že kreira notranji dizajn parka, ta pa bo močno povezan z eksplozijo barv, ki jih povezujemo z eksplozijo občutkov ob skakanju.
… (Foto: Katja Pokorn)
Skupina, polna adrenalina, pa niti malo ne počiva. "Manj kot leto dni po snemanju viralnega oglasa z britanskim FC Arsenalom smo se Dunking Devilsi vrnili v London in posneli še bolj nor video, s katerim znova osvajamo splet. Tokrat smo združili svojo kreativnost in akrobatske veščine za ameriško nogometno ligo NFL in spletnim velikanom Yahoo. Del videa je bil posnet na Velenjskem jezeru, ponosni pa smo, da smo vanj vključili tudi vrhunski slovenski tehnološki dosežek električno plovilo Quadrofoil," so še sporočili iz skupine Dunking Devils.

View Gallery 8 Photos