Siniša Bukinac. Konec gibalnega natolcevanja pod ogrinjalom filozofskih razprav.

Moje misli ob vsem tem, s trezno glavo in na vrhuncu forme. Če že facebook sprašuje, ga bom postavil na test. ‘Knock yourself out if you want to place a comment.’ (‘Dajte si duška’ in komentirajte, op. p.) Prav vse je dobrodošlo. (Pa začnimo.)

Dragi ljubitelji umetniške glasbe in plesa, ste imeli kdaj priložnost videti (npr. v filmu) zgodnji začetek detonacije močne eksplozije? ‘Tuning silence’ vidim v precej podobnem smislu. To je tihi začetek konca obdobja sterilnega ustvarjanja v laboratorijskih pogojih, na odru, v studiu, v teatru. Začetek konca zvezd, ki vstopajo v reflektorske luči pod okriljem in ščitom medijske razvpitosti, obljub ‘pedigrejskih budžetov’ in v naprej napovedanih skrivnostnih, naivnih in tihih pričakovanj premierskega občinstva. Konec formacij in parade plesa. Konec gibalnega natolcevanja pod ogrinjalom filozofskih razprav in iskanjem ljubezni tam, kjer tako ne bi imela pogojev za obstoj. Konec teženj po jalovi legitimnosti in željah po sprejetju v tempelj institucije, ki bi varovala posmrtne ostanke stvaritev utrujenih umetnikov in tudi ‘wanna be’ umetnikov (ali vnetnikov ) ‘End of Youtube dance academies.’ (Konec youtube plesnih akademij, op. p.) Konec članov komisij, ki podeljujejo razne naslove posameznikom na podlagi premajhnega ali ničnega ‘surfanja’ po Youtubu.
To je odprti poket v igri ob, z, proti in med cestnim smradom, okamenelimi žvečilnimi gumiji, naključnimi situacijami in neukrotljivi naravi plesne podlage, ki naravno podlega atmosferskim vplivom. Soočanje z radovednimi pogledi, oblečenimi v najbolj divje priložnostne sloge – zelo cenjene z moje strani. Soočanje s komentarji zagovornikov uspešnih in zgrešenih življenjskih smislov. To je estetsko in najintimnejše še dovoljeno razgaljanje biti posameznika, ki je vselej skrita mentalno slepim. Virozna kaplja splošni, kulturno cepljeni dojemljivosti. Pred desetimi leti bi v enaki situaciji utonil v lasnih dvomih in vcepljeni negotovosti. Danes pa je to ‘tuning silence’. Instalacija z efektom, ki presega vaše in moje fizične čute in zavedanje. Zanima me, če lahko deklica, ki so ji nedavno pomagali odpreti tretje oko, zamomlja melodijo, ki jo ta hip predvaja njej priljubljen radio. Ali pa bi ji prej morali odpreti tretje uho?? (smeh) Ni bilo namena, pišem, ker se mi je zljubilo. Lep vikend želim. (Aja, vse zgoraj omenjeno velja zgolj zame. C v krogcu) (se je na družbenem omrežju FB razpisal plesalec, koreograf in pedagog Siniša Bukinac)