Robi Grmek. Dež nas je pral, a srečni smo doživljali ples s članicami Europe Donne.

Lep je dan v Novem mestu. (Foto: Robert Kokol)

Projekta smo se lotili izključno, ker si me ti kontaktirala in nisem vedel natančno, kaj me čaka. Če ne bi imel tako krasne ekipe Plesnega studia Novo mesto in tudi Wanda (Matelj Brkopec, članica Europe Donne, op. a.) je bila zelo odzivna in hitro obveščala ostale udeležence in organizirala tako, kot se nek dogodek spodobi organizirati. Bilo je enkratno. Dež nas je pral v eno, ampak otroci so bili presrečni, ker so skupaj s članicami ED doživljali veselje tega dogodka. Po končanem nastopu je še ravnateljica gimnazije dijakom dala prost dan in to je bilo še dodatno veselje. Skratka dogodek je 100-odstotno uspel. Vsi tako gledalci, udeleženci kot občinarji so bili zelo zadovoljni, da smo kljub slabemu vremenu izpeljali projekt. Sicer pa video z generalke vse pove.

Sodelovale so naslednje osnovne šole: OŠ Stopiče, OŠ Vavta vas, OŠ Grm, OŠ Center, OŠ Dolenjske Toplice in Srednja vzgojiteljska šola, iz OŠ in srednje vzg.šole jih je bilo izmed 20 in 50 učenci. Največ jih je bilo iz Gimnazije Novo mesto, kjer so sodelovali vsi letniki, kar pomeni približno 916 dijakov, ter Plesni studio Novo mesto. Naših plesalcev je bilo 150. 

Večino udeležencev so koreografijo naučili našo plesalci in trenerji. Naši člani so se prvi naučili koreografijo in so potem učili druge. Pestro je bilo prav na gimnaziji, saj smo se celo trikrat dobili s profesorji.
Drugo leto se že veselim tega projekta, zdaj ko vemo, kako gre, bo seveda veliko lažje. (komentira Robi Grmek, vodja Plesnega studia Novo mesto, sodelovanje in dogajanje pri projektu Europe Donne Lep je dan – Zapleši za zdravje na Dan zdravih dojk, ko so sočasno plesali v treh slovenskih mestih, in sicer v Ljubljani, Slovenski Bistrici in Novem mestu. V imenu Europe Donne se zahvaljujem za sodelovanje pri tem velikem projektu, s katerim smo dokazali, da nam tudi dež ne more do živega.)