Pandora – Art of Pole. Razvoj/Razkroj. Predstava o ljubezni!

Ples ob drogu postaja sodobna umetniška disciplina. (Foto: Pandora – Art of Pole)

Vabljeni na predstavo Pandorine skrinjice Razvoj/Razkroj. Zadnjih sto let razvoja človeštva, ki nas od emancipacije žensk, vojn, poleta na Luno, manipulativnih vodij, tehnološkega napredka, rojevanja novih duš, ki vedno znova iščejo ljubezen, vodi do razčlovečenja. Tako močnemu razvoju, kot smo mu priča v zadnjih sto letih, bi lahko sledil razkroj človeštva.

Mu bo res ali pa bo morda vsak v sebi končno našel ljubezen in bomo znova zaživeli v harmoniji? Raznolike točke, napredek in razvoj na odru. Prireditev ustvarja okoli 80 oseb, od tega je nastopajočih 62. Pandora – Art of Pole deluje v okviru KD Center plesa iz Maribora in se ukvarja s plesom ob drogu, organizacijo pole dance treningov ter delavnic, nastopi in odrsko produkcijo. Pole dance oz. ples ob drogu je sodobna umetniška disciplina, ki povezuje ples in gimnastiko, pri čemer plesalka s pomočjo vertikalnega droga izvaja različne plesne prvine.
Ples ob drogu zahteva gibčnost, vzdržljivost in kar nekaj fizične moči. Nauči pa se ga lahko vsaka ženska, ki ima pravo mero motivacije in vztrajnosti. (vas vabijo na ogled najnovejše predstave Razvoj/Razkroj ustvarjalci iz Pandora – Art of Pole, ki si jo lahko premierno ogledate v soboto, 19. 5., ob 19.00 in v dveh ponovitvah v nedeljo, 20. 5., v Veliki dvorani Narodnega doma Maribor)