Odlično. Klemen Prašnikar in Saška Averkijeva zmagala kitajski Blackpool.

Klemen in Saška sta se veselila zmage na Kitajskem.

Zmage sva seveda zelo vesela. Letos je najprestižnejši plesni festival latinskoameriških in standardnih plesov na svetu, Blackpool Dance Festival, dobil svojo kitajsko različico. Pred nekaj leti so Kitajci kupili licenco od organizatorjev majskega Blackpoola, od letos pa bo tekmovanje pod imenom Blackpool Dance Festival China potekalo vsak leto avgusta v Šanghaju. Tekmovanje je tako v veliki meri podobno tistemu v Blackpoolu, zasedbi sodnikov sta po kakovosti in formatu enaki, igra isti orkester, parket je enakih dimenzij kot tisti v Winter Gardensu v Blackpoolu, število rund pa je tudi v večini kategorij enako.

Dvorana je podobna tisti originalni v Blackpoolu.
Zadeva seveda ni videti enako in vedno bo samo eden tisti "pravi" Blackpool, bo pa to tekmovanje prav gotovo eno večjih in bolj prestižnih v koledarju. Tekmovanje je bilo naporno in dolgo, saj smo, ker je bilo organizirano prvič, vsi morali začeti s prve runde. V danih okoliščinah meniva, da sva opravila soliden nastop, znava pa prav gotovo še bolje.
Finalisti članske tekme v latinu; med njimi oba slovenska para.
Trenutno sva že v Los Angelesu, kjer živita najina glavna trenerja, premora ni, treba je delati naprej, saj konkurenca ne počiva in vsi pari napredujejo. (sta za naš portal komentirala zmago v članski kategoriji latin na kitajski verziji slovitega Blackpool festivala Klemen Prašnikar in Saška Averkijeva. Na drugo mesto sta se uvrstila Damir Halužan in Anna Mashchyts, tako je bil 100-odstotni izkupiček naše države, saj sta edina slovenska članska para med 88 na tem tekmovanju končala na prvih dveh mestih. Med profesionalci sta Peter Majzelj in Maja Geršak zasedla odlično 9. mesto, Domen Krapež, ki že nekaj časa pleše za Nemčijo s soplesalko Natašo Karabey, pa je bil med profesionalci v standardnih plesih tretji. Čestitke vsem slovenskim parom, ki plešejo za plesno zvezo WDC.)
Domen Krapež je z Natašo Karabey zasedel tretje mesto.
View Gallery 4 Photos