Novoletna čestitka Katje Ogrin. Negujte otroka v sebi, sledite svojim sanjam!

Katja Ogrin …

Leto 2016 je bilo zame prelomno, saj sem zaključila kar nekaj projektov, ki sem jih vlekla že dolgo časa, med drugim sem po več letih premora uspešno dokončala študij umetnostne zgodovine. Razpetost na več koncev in kronično pomanjkanje časa v letu 2016 pa sta me privedla do odločitve, da si vzamem premor od poučevanja plesa ob drogu. Dobrih šest let sem ogromno časa, energije in ljubezni posvečala vlogi učiteljice, uživala v opazovanju svojih učenk in se veselila vsakega njihovega napredka. A ob vsem tem posvečanju drugim in dajanju prednosti vlogi učiteljice sem vedno bolj pozabljala nase, nase kot plesalko, in na koncu je to privedlo do potrebe po premoru. Zdelo se mi je namreč, da sem izgubila svojo strast do plesa. Počutila sem se prazno.

… kot plesalka ob drogu …
A že po krajšem času ‘na pavzi’, ko sem si malo napolnila baterije, in po tem, ko so mi v gledališču ponudili vlogo v kabaretni predstavi, mi je hitro postalo jasno, da potrebujem ples! In da nujno potrebujem najprej veliko plesa zase, preden se spet posvetim razdajanju drugim. In da nisem izgubila svoje strasti, saj uživam prav vsakič, ko plešem. Tako sem si že zastavila, da bo leto 2017 zame izredno plesno leto, saj poleg tega, da z mojim dragim spet pridno obiskujeva treninge standardnih in latinskoameriških plesov (plesne zvrsti, ki je zaznamovala začetek moje plesne poti in kjer sva se na treningih nenazadnje tudi spoznala in zaljubila;), načrtujem udeležbo na kar nekaj delavnicah in intenzivnih treningih plesa ob drogu v tujini. Na ta način pa bom tudi združila ljubezen do plesa in potovanj. Vse to me zelo veseli in vem, da je pred mano eno fantastično plesno leto.
… in igralka v kabaretni predstavi …
Vsem bralkam in bralcem Parade plesa želim, da ne bi pozabili na svojo strast, da bi znali čimbolj uživati v drobnih stvareh in da bi negovali otroka v sebi, ki se ne ozira na mnenja drugih in si upa slediti svojim sanjam. Vsem želim čudovito in uspešno leto 2017. (novoletna čestitka plesalke in plesne učiteljice Katje Ogrin)