Nika Burazer. ‘Mentorship Program’ je bil zelo naporen celodnevni trening!

Petdeset plesalk je sodelovalo v prvem ‘Mentoship Programu’. (Foto: Nikola Janušič)

Minulo soboto smo z ekipo Great Create organizirali prvi dogodek pod to znamko, in sicer prvi slovenski ‘Mentorship Program’. Sanje o programu za plesalce, ki ponuja nekaj več kot samo plesno znanje, so se uresničile! Ustvarili smo varen prostor, kjer se je kar 50 udeleženih plesalk različnih starosti in plesnih zvrsti iz Slovenije in Hrvaške lahko popolnoma znebilo predsodkov ter se otreslo vseh strahov. Plesni parket je zaživel pod čisto drugačnim žarometom, kot smo jih vajeni pri nas. ‘Mentorship Program’ je bil zelo naporen celodnevni trening, povezan s štirimi različnimi vsebinami in pedagogi. Pri nas plesalci niso vajeni takih vrst treningov in vesela sem, da nam je to uspelo predstaviti širšemu občinstvu.

Andraž Šrekl

V prvem delu je Andraž Šrekl, licencirani osebni trener, izvajal vaje za mobilizacijo sklepov in z dinamičnim ogrevanjem fizično pripravil plesalce na celodnevno izkušnjo.

Antonia Šimurina

Temu je sledila ‘heels’ tehnika z izjemno Antonio Šimurino, kjer so plesalke osvajale osnove hoje v petah, poziranje, improvizacijo, koordinacijo in stabilnost za lažje izvajanje koreografij.

Tjaša Žibert

V tretjem delu je karizmatična Tjaša Žibert posvetila izražanju karakterjev skozi naučeno koreografijo. Plesalke so se zelo sprostile in se postavile v vlogo različnih čustvenih stanj. Kdo bi si mislil, kako zabavno je to lahko v okolju, kjer se vsi učimo in preizkušamo nove plati sebe.

Nik Kidrič

Nik Kidrič, vrhunski slovenski koreograf, pa je v zadnjem delu predstavil ‘vogue’ in ‘waacking’ stila, ki sta zelo vplivala na ženstveno izražanje plesalk ter dinamiko med močnim in popolno nasprotnim mehkim gibanjem. Vse skupaj je Nik povezal v igro s kamero, kjer so se plesalke preizkušale v vlogi nastopajočih.

… (foto: Nikola Janušič)

Prostor je bil napolnjen z magično energijo, motivacijo, željo po učenju novih stvari, s sproščenostjo in pozitivo. Hvaležnost, ki sem jo prejela v zahvalah, in to, da sem lahko pomagala drugim stopiti stopničko višje proti plesnim sanjam, me je zelo osrečilo in dobila sem zagon za ustvarjanje novih projektov. (je za naš portal komentirala zamisel in dogajanje na prvem slovenskem ‘Mentorship Programu’ idejna vodja projekta plesalka, koreografinja in pedagoginja Nika Burazer)

 
 

View Gallery 6 Photos