Moje poletje. Mojca Majcen. Rada imam delovna poletja.

Mojca Majcen se hladi na Korčuli.

Vsekakor imam rada delovna poletja, pa vendar je tokratno delo kot asistentka koreografa Igorja Kirova za balet 5 do 12 v izvedbi HNK Baleta Split prišlo nepričakovano. Nikoli ne žrtvujem svojega prostega časa za ples oz ne morem reči, da karkoli žrtvujem za ples, saj je ples moje življenje. Letos bom imela en teden počitnic z dragim na Korčuli. Na Korčulo sem odpotovala takoj po premieri v Splitu.

Po predstavi 5 do 12 na poletnem odru Sustipan v Splitu.
V bistvu nisem imela niti treh dni premora od aprila. Konec maja smo imeli premiero Brez Izhoda v koreografiji Mojce Ussar, takoj za tem pa premiero predstave Alma. Sama v Cankarjevem domu. Dan po ponovitvi predstave sem bila že na "avionu" za Split.
S koreografom Igorjem Kirovom sta sodelavca in prijatelja.
Novo sezono pričenjam 19. avgusta z vajami za Etchino predstavo Klic gozda ali poljub tvoje matere, s katero gostujemo v začetku septembra v Zagrebu, takoj za tem me čaka nova premiera Balkan Dance projecta v koreografiji Igorja Kirova in Aleksandra Saše Iliča v Velenju. Po premieri gostujemo v Makedoniji in Srbiji, vmes pa se ponovitve predstave koreografinje Mojce Ussar Brez Izhoda itd. (je za naš portal komentirala svoje poletje plesalka in pedagoginja Mojca Majcen, ki je pred dnevi doživela odlične kritike kot asistentka koreografa Igorja Kirova za predstavo 5 do 12 v Splitu)