Mkreativa, Studio 25 in Studio Vitkar. Podprite odprtje novega gibalnega centra!

Kim Germ v akciji na delavnici vsak gibalec je lahko plesalec (foto: FB)

Dogodek je namenjen zbiranju denarja, sredstev za obnovo novih dvoran, gibalnega centra. Prostor 5 se seli zaradi spremembe gradbenega zakona in drugih pravnih zadev, na katere nimamo vpliva. Selita se tudi Studio 25 in Vitkar studio, in skupaj smo se odločili združiti moči in vložiti vso našo energijo v nov prostor, gibalni center, kjer bomo še tesneje povezovali ljubitelje in umetnike gibanja in še naprej omogočali razvoj gibalne, plesne, akrobatske kulture v Ljubljani! Naši prostori na Parmovi v Ljubljani bodo kmalu primorani zapreti svoja vrata, kar pa še zdaleč ne pomeni, da se naša zgodba konča. Skupaj, združeni potrebujemo nove prostore, kjer se bodo naši gibalci, plesalci, jogisti in otroci ter drugi še naprej lahko udeleževali vsakodnevnih praks. Dobra novica je, da smo nove prostore že našli! Vas pa prosimo za pomoč! Da bi lahko nove prostore čim prej obnovili in da bodo ti ponujali udobje in funkcionalnost, lahko našo vizijo podprete, spodbudite na različne načine, in sicer v obliki ‘cround foundinga’ nam namenite delež dohodnine, se udeležite dogodka Dnevi Parmove, donirate na TRR, udeležite se tečajev, delite dober glas o nas, poveste o projektu prijateljem, ki bi investirali, investirate sami in seveda delite in komentirajte ta post. Obračamo nov list. Pomagajte nam ga popisati! (sporočajo iz treh različnih plesno-gibalnih združenj, in sicer Mkreative, Studia 25 in Studia Vitkar. Udeležite se dogodka, ki bo 22. decembra od 10. ure potekal na Parmovi 25 v Ljubljani. Kdo so trije, ki se bodo kmalu preselili?

Kim Germ je vodja Mkreative. (Foto: Drago Videmšek)

V Prostoru 5, za katerim se skriva športno animacijsko društvo Mkreativa, so v treh letih delovanja gradili mlade športnike in plesalce, jim pomagali do naslovov državnih in svetovnih prvakov. Veliko otrokom in mladini omogočili gibalne, kreativne urice, po katerih niso več tako črno- belo gledali na svet. V Prostoru 5, ki ga dopolnjujeta Leteča Joga in prof. Katjuša Kovačič, pa se zbiramo vsi, ki skozi gibanje odkrivamo bistvo življenja, vsi, ki nam gibanje in izražanje skozi telo prinašata in vnašata smisel v naša življenja. Studio je poln športnikov, akrobatov, plesalcev, jogistov, otrok, mamic, kreativcev, žonglerjev, gibalcev, capoieristov, akrojogistov. Tu se zbirajo vsi, ki izpopolnjujejo svoja znanja, in vsi, ki se jih na novo učijo. Vizija Prostora 5 je, da soustvarijo prostor, kjer se poleg vseh dobrobiti kvalitetnega treninga in osvajanja novih veščin napolnijo s spodbudo, hvaležnostjo in podporo. Prostor 5 torej ponuja različne vsakotedenske redne gibalne tečaje in delavnice, ki so namenjeni vsakemu posamezniku, ki se želi zgolj sprostiti, izražati skozi svoje telo, se zabavati ali se resneje poglobiti v razvoj svojega telesa in prakso joge, plesa, akrojoge, capoiere …

Maša Kagao Knez je vodja Studia 25. (Foto: Drago Videmšek)

Zavod za kulturne dejavnosti, Studio XXV je bil ustanovljen zaradi potrebe po produkciji neodvisnih plesnih projektov. Že v svojem imenu razkriva lokacijo, Parmovo ulico 25 v Ljubljani, kjer se nahaja plesni studio. V studiu se izvajajo redni plesni in glasbeni tečaji. Zavod upravlja Andreja Potočnik, organizatorka dogodkov in producentka, umetniška vodja in snovalka plesno-glasbenega programa pa je koreografinja in plesalka Maša Kagao Knez. Od leta 2018 ima zavod status v javnem interesu.

Branko Potočan je vodja Studia Vitkar.

Brane Potočan že od leta 1986 napolnjuje slovenski plesni prostor in že vrsto let deluje tudi v gledališčih kot koreograf oz. svetovalec za gib. Leta 1994 je ustanovil neprofitni zavod za organizacijo in izvedbo kulturnih projektov Vitkar ter svojo skupino fizičnega teatra Fourklor. Brane in njegov talent, ki se odraža kot koreograf, režiser, plesalec, umetniški vodja, pedagog, je nepogrešljiv del gibalne skupnosti v Sloveniji.

22. december od 10. ure naprej ste vabljeni na Parmovo 22 v Ljubljani.

Vse informacije in številka računa za donacijo pa tukaj https://www.facebook.com/prostorpet/photos/p.273690789959885/273690789959885/?type=1&theater)

View Gallery 5 Photos