Mitja Popovski. Na svetovnem nimamo več kaj iskati. Cankarjev dom me gladko zavrača

"Ekipa, ki kar trikrat zmaga z vsemi prvimi mesti sodnikov, verjetno nima več kaj iskati na svetovnem prvenstvu. Toda nivo na svetovnem prvenstvu se je skokovito dvignil, zato rabimo najboljše, kar država ima, sicer rezultatov ne bo. Tudi tujci sprašujejo, ali se bom usmeril s svojim delom na profesionalne odre. Ja, z veseljem, če bo le pri nas dovolj velika pripravljenost tistih, ki odločajo o projektih. Veliko delam na drugih projektih, pa povsod "jamrajo", da ni denarja. Mislim, da to ni res, le nameniti ga je treba tistim, ki skrbimo za ugled našega plesa po svetu. Ko kolegom iz ZDA, Kanade, Rusije, Finske … povem, da sem na razpisu za sredstva v glavnem državnem gledališču, kot je Cankarjev dom, gladko zavrnjen, se držijo za glavo in se ne morejo načuditi. Na žalost moram priznati, da me v tujini poznajo veliko bolje. Kapo dol izjemam, predvsem nacionalni TV, ki je nazadnje podprla moj projekt DanceArt.Si in smo posneli preludij Wagnerjevega Tristana in Izolde. Dobro sodelujem tudi z Društvom baletnih umetnikov Slovenije, kjer dostikrat nastopim s svojimi projekti.

Reprezentanca iz Južne Afrike na prešercu …
Teden pred odhodom v Mikolajki sem doma gostil reprezentanco Južnoafričanov, s katero že tri leta uspešno koreografiram. Trenirali in družili so se skupaj z mojimi plesalci v Kazini in z veseljem smo jim razkazali lepote Slovenije. Bili so navdušeni in prepričan sem, da se še vrnejo.
… in v Kazini …
Istočasno pa ne morem pozabiti na svojo družino in veliko pomoč moje Mojce Uršič, ki mi pomaga pri ustvarjanju. Sedaj pa na zaslužene počitnice." (je za naš portal odgovoril Mitja Popovski, koreograf in trener iz plesnega društva Kazina, na vprašanje, kaj mu sploh še pomenijo vse te zmage ob vrsti uspehov, ki jih niza zadnji deset, dvajset let)