Miha Poznič. Prvi samostojen plesni videospot

Skoraj vsak teden zasledim nove plesne videe, ki so kot nekakšne vizitke vsakega novodobnega plesalca, preko katerega predstavi svoj stil in način interpretiranja glasbe. Ravno zaradi tega se mi zdi pomembno, da se lahko s tem vsak predstavi širšemu svetu preko Youtuba in njemu podobnih kanalov. Že od prvega srečanja s pesmijo sem vedel, da bom nanjo sestavil koreografijo in da bo delana po besedilu, ki govori o ljubezni dveh oseb, kjer se veza ohranja samo z najbolj enostavnimi stvarmi in majhnimi pozornostmi. Ko je bila koreografija končana, sem se odločil, da jo posnamem in si s tem ustvarim svoj prvi samostojni plesni video.

Koreografija je moje delo, plesalci pa so moji prijatelji (Domen Žugelj in Jan Paveo) in učenca (Marko Sivka in Kristjan Terglav). Vse skupaj pa je posnel in sproduciral Nikola Janušič. Kar se tiče kostumografije, smo se držali enostavnih srajčk z enostavnimi dodatki, tako kot to govori tudi pesem.

Snemali smo v prostorih hotela Bellevue, v sobi s kaminom, saj smo želeli, da to daje neko toplino in daje dodatno vrednost celotnemu videu. Za to sta zaslužna Anita Ačko, ki nam je priskrbela prostor, ter Jože Kramberger, ki je skrbel, da kamin nikoli ni ugasnil. Celotno snemanje je trajalo celo popoldne vse do osme ure zvečer. Vse skupaj je bilo narejeno z zelo malo sredstvi in veliko dobre volje. Sporočilo spota je tudi moje načelo: Manj je več! Osrečujejo nas male stvari, ki so najbolj enostavne. (je za naš portal razmišljal Miha Poznič, koreograf videospota Simple Things na glasbo Miguela)