Miha Podrepšek. Predani korakom je poseben projekt. Moje srce je še vedno v Sloveniji

Miha Podrepšek na vaji z otroki (foto: Ljubljana Festival)

Pri projektu Predani korakom sem sodeloval že prvo leto, ko so ta projekt sodelovanje med URI Soča in Festivalom Ljubljana zagnali prvič. Povabljen sem bil s strani Festivala Ljubljana, in ker se me je koncept predstave (takrat smo imeli tudi ambasadorja tega projekta Jerneja Šugmana) precej dotaknil, sem sprejel sodelovanje. Letos bo to že drugič, ko sodelujem pri pripravi projekta Predani korakom in sem zelo ponosen, da sem spet dobil povabilo za tak projekt v Sloveniji. Seveda je tudi zame to še prav poseben projekt, saj je moje srce še vedno v Sloveniji, kljub temu da sem svojo 20-letno kariero zgradil v Avstriji in Nemčiji.

Naslovu Prebujanje skozi čas, kot so prvotno dali naslov temu spektaklu, sem dodal še podnaslov ‘Življenje je igra’, saj se tudi celotna zgodba dogaja na t. i. igrišču, a iz te sproščene teme potem preidemo na problematiko. Sporočiti želimo predvsem, da smo vsi enaki, da sonce žari za vsakega enako. Na koncu pa vse gledalce še dodatno motivirajo, ko zapojejo znani song In ko ne gre naprej, nikoli ne obupaj. Seveda smo v sami predstavi povedali in prikazali še veliko več, vendar ne razkrijemo še vsega.

Ta predstava bo gotovo nekaj posebnega, saj nimajo vsi otroci plesnega predznanja, pa še prav poseben izziv je seveda delati z otroki, ki so gibalno ovirani. In prav v tem vidim še prav poseben izziv zase kot režiserja in koreografa, da odmisliš vse gibalne ovire in iz otroka izvabiš talente, ki jih morda skriva globoko v sebi.

Menim, da je treba iz vsake življenjske izkušnje izvleči pozitivne stvari, se prebuditi iz točke obupa in vse to spremeniti v pozitivno izkušnjo. V predstavi bomo skozi plesno igro prikazali, da vsak v sebi nosi skrite talente in da jih lahko vsak ponosno izrazi. Moram pa seveda poudariti, da imamo za ta projekt na voljo le šest dni oziroma 12 ur, kar je že za profesionalno ekipo precejšen zalogaj. Seveda je zame to predstavljalo precej dela in priprav že pred samo izvedbo, saj sem moral imeti za vsak gib, plesni korak ali le premik naštudiranih več različic, same vaje z otroki sem želel maksimalno produktivno izkoristiti. Bodite v torek z nami in začutite pozitivno energijo, ki bo prav gotovo vibrirala v SNG Operi. (je za naš portal komentiral sodelovanje pri projektu Predani korakom režiser in koreograf predstave Življenje je igra Miha Podrepšek, ki vas vabi na ogled predstave v torek, 28. avgusta, ob 18.00 v ljubljansko operno-baletno hišo)
 

View Gallery 4 Photos