Matevž Česen. Koreografije za Nune sem se lotil igralcem primerno

Matevž Česen končno koreograf muzikala. (Foto: Tia Ažman)

Sodeloval sem že kot plesalec pri muzikalu Mamma Mia, pri Briljantini kot asistent koreografinje in zdaj kot koreograf. Imam veliko spoštovanje do te ekipe. Kot koreograf in trener se večinoma časa ukvarjam s tekmovalci športnega plesa. Stvar pa je povsem drugačna, ko delaš z igralci in pevci, kar mi ni tuje, a nikoli ne veš, kaj točno lahko pričakuješ in dobiš.

Nune v akciji (foto: Urška Boljkovac)

Vsa ekipa me je izjemno toplo sprejela in v tem vzdušju je bilo celotno ustvarjanje. Ker vzamem vsak projekt z veliko odgovornostjo, imam še vedno tremo ob začetku le-tega, a z režiserjem Jašo Jamnikom sva dobro delala in se lepo ujela. Koreografije sem se lotil igralcem primerno, torej z minimalnimi, a efektnimi gibi smo povedali celotno zgodbo. Pri koreografiranju me je vodil izvirnik, ki sem ga spremenil, dodelal in predvsem posodobil. Imeli smo relativno malo časa, saj smo vseh 16 songov postavili in zvadili v mesecu in pol, saj se moramo zavedati, da to resnično ni lahko delo, predvsem za igralce, ki morajo povezati igro, petje in ples. (je Matevž Česen za naš portal razložil princip koreografije novega muzikala Nune v akciji, ki bo premiero doživel 27. marca na odru SiTi Teatra v Ljubljani. Na tiskovni konferenci minuli četrtek je v Slovenskem olimpijskem izobraževalnem centru producent najuspešnejših slovenskih muzikalov Mamma Mia! in Briljantina Jurij Franko predstavil nov projekt svoje produkcijske hiše Prospot – glasbeno komedijo Nune v akciji!

Ekipa na tiskovni konferenci

Jurij Franko je poudaril, da je to sicer manjši muzikal, ampak zato toliko bolj intimen in zabaven ter produkcijsko ravno tako na najvišji ravni – kot so obiskovalci predstav v njegovi produkciji že vajeni. Predstavo je režiral Jaša Jamnik, besedila pesmi sta poslovenila Ježkov nagrajenec in legenda slovenske pop glasbe Drago MislejMef ter mojster slovenske besede Marjan Bunič. V predstavi nastopajo Gojmir LešnjakGojc, Simona Vodopivec Franko, Alenka Godec, Marjan Bunič in Lea Bartha Pesek. Glasbena komedija Nune v akciji! je na predpremierah po Sloveniji že navdušila številne obiskovalce. Premiera predstave je že razprodana. Po premieri se predstava odpravlja na turnejo po Sloveniji, nekaj datumov je že znanih: 4. 4. Radovljica, 10. 4. Velenje, 13. 4. Bovec, 14. 4. SiTi Teater, 26. 4. Zagorje ob Savi.)

… (foto: Urška Boljkovac)
 

View Gallery 4 Photos