Maja Verčko. Lepotica in zver v izvedbi 124 velenjskih baletnih otrok.

Zadovoljna baletna pedagoginja Maja Verčko z varovankami in varovanci.

V torek, četrtek in petek (14., 16. in 17. 6. 2016) so učenci oddelka za ples Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje izvedli baletno predstavo Lepotica in zver.

V predstavi je 124 otrok gledalcem na odru pričaralo 23 baletnih točk: Lepotico, Zver, Ure, Šalčke, Vrtnice, Oboževalke, Pošasti, Temo, Mestnega važiča, Izume, Svečnike … in druge like iz pravljice Lepotica in zver. Glavne vloge so odplesali Dunja Grabner, Tiara Šahelr v alternaciji s Kajo Borovšek Lepotico, Žan Reštigorac pa Zver.
Koreografija in idejna zasnova predstave je moje delo, sem pa želela, da produkcija poteka drugače. Odločila sem se za pripoved o Lepotici in zveri, ker njena zgodba ne govori le o običajnem pravljičnem dogajanju, ne le o tem, da dobro premaga zlo, da resnica vedno premaga laž, ampak nosi tudi posebno sporočilo, da videz ni vse, ampak da je zelo pomembna srčnost in dobrota.
Z izbiro sem želela otrokom dati tudi vsebinsko sporočilo, da egoizem, trdosrčnost in nesramnost spremenijo ljudi v zveri in tudi obratno, da s prijaznostjo, pozornostjo, ustrežljivostjo na nek način ljudje postanejo lepši v očeh drugih. Za kostumografijo je s pravljičnimi kostumi poskrbela Katarina Škaper (Odera d. n. o.). Za sestavo veznega teksta in za njegovo glasovno predstavitev sta poskrbela Barbara Trebižan in Matej Voglar, za tehnično izvedbo predstave pa Bogdan Jug in Gvido Beliš.
Predstavo je omogočilo tudi vodstvo šole in sodelujoči profesorji velenjske glasbene šole. (nam je sporočila baletna pedagoginja Maja Verčko ob zaključku produkcije učencev in učenk oddelka za ples Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje)

View Gallery 5 Photos