Lukci in plesalci Plesnega Vala v Riminiju kar šestkrat zlati

V petek, 23.5.2014, je v Riminiju v Italiji potekal plesni festival Rimini dance open, ki se je odvijal že četrto leto zapored. Festivala so se udeležili tudi plesalci Plesnega kluba Lukec in njihovi prijatelji iz Plesnega Vala Celje. Skupaj je odprava štela 40 plesalcev in trije spremljevalci. Festival je bil izjemno uspešen za plesalce odprave, saj so skoraj vsi v svojih kategorijah osvojili 1. mesto.

Med mladinkami je v kategoriji step solistk 1. mesto osvojila Dana De Costa, med step solo člani pa je 1. mesto osvojil Luka Vodlan, 2. mesto pa Brina Lukež. V kategoriji street solo člani je prav tako 1. mesto osvojila Sara Štirn. V kategoriji članskih parov in triov je trio Get Lukcky v sestavi Birna Lukež, Sebastijan in Luka Vodlan osvojil 1. mesto. Tudi v hip hopu so plesalci Lukca osvojili dve 1. mesti, in sicer je med malimi skupinami zmagala mala hip hop skupina I’m gon’ ride, med formacijami pa skupina Force (združeni plesalci PK Lukec in Plesni Val Celje).
Poleg izjemno uspešnih rezultatov v svojih kategorijah pa so plesalci osvojili še vrsto posebnih nagrad na festivalu. Posebne nagrade na festivalih podarjajo glede na skupno oceno posamezne koreografije, kjer pa se upošteva absolutna konkurenca vseh udeležencev festivala. Nagrado za najboljšega solista je prejel Luka Vodlan. Najboljši par / trio je bil Get Lucky s Sebastijanom in Luko Vodlanom ter Brino Lukež. Po izjemnem uspehu marca v Lignanu pa je tudi tukaj skupina Force dobila nagrado za najboljšo formacijo festivala.
Po odličnih rezultatih so si plesalci privoščili zabavo v mestu, drug dan pa so se na poti domov ustavili še v zabaviščnem parku Mirabilandija in tako zaokrožili še en nepozaben plesni vikend. (je za naš portal sporočil zadovoljen Sebastijan Vodlan iz PS Lukec)
View Gallery 5 Photos