Jessie J, Robin Thicke in DJ Cassidy s slovenskim plesalcem Markom Stamenkovičem

Marku Stamenkoviču je v Londonu uspel veliki plesni met.

"Več ali manj se je zgodilo zgolj po naključju. Za samo avdicijo sem izvedel na isti dan, ko je ta potekala, preko prijatelja Mihe Matevžiča, saj sam trenutno nisem pri nobeni plesni agenciji, preko katerih ponavadi avdicije potekajo. Zato sem imel kar srečo, da sem sploh izvedel za avdicijo. Poleg tega pa je to bila dodatna avdicija, ker je režiser menil, da še vedno ni našel pravih plesalcev. Na avdiciji je vsak sam šel v prostor, v katerem sta bila le režiser in njegov asistent. Od vsakega posameznika so zahtevali le "freestyl"e, in tako so tudi meni predvajali pesem "Calling All Hearts", ki sem jo slišal prvič. Nanjo sem moral "freestylati", kar je včasih težje kot plesati naučeno koreografijo.

Snemanje video spota je potekalo dva dni po končani avdiciji. Prvi klic sem prejel naslednji dan, saj so potrebovali moje mere, in dejali, da se oglasijo kasneje. Ker nisem prejel nobenega klica do večera pred snemanjem video spota, sem se odločil, da jih kar sam pokličem in tako izvem, kaj se dogaja. Z začudenjem so me vprašali, če mi moj agent ni nič sporočil, a kako le, če ga nimam. No, tako so se mi le zahvalili, da sem jih poklical, saj bi bili brez enega plesalca naslednji dan. Dobil sem vse informacije, kam in kdaj naj pridem.

Snemanje je potekalo cel dan in celo noč. Dobili smo se zjutraj, pričakal nas je obilen zajtrk in takoj je sledilo pomerjanje oblek, frizure in make upa ter postavljanje scene. Počasi smo začeli s snemanjem video spota, a vendar je vse potekalo res zelo počasi, umirjeno in zabavno. Naj omenim, da so Jessie J, Robin Thicke in DJ Cassidy prav sproščeni in prijetni ljudje, vsak posebej se nam je tudi predstavil in spregovoril par besed. Pri snemanju smo tako mi njih kot oni nas spodbujali.
Samo snemanje se je zavleklo vse do .4 ure zjutraj. To je bila res izjemna izkušnja, za katero sem res hvaležen, saj sva od vseh plesalcev na avdiciji bila izbrana le dva moška plesalca. Poleg tega pa mi je to dalo eno veliko potrditev, da je moja odločitev slediti svojim plesnim sanjam pravilna, saj sem video spot posnel že v prvem mesecu bivanja v Londonu." (je za naš portal povedal vse o avdiciji in snemanju spota za slavne pevce Jessie J, Robina Thickea in DJ Cassidyja plesalec, koreograf in pedagog Marko Stamenkovič, ki že pol leta biva v Londonu in je angažma dobil v prvem mesecu londonskega plesanja.
Čestita pa mu tudi njegov Plesni studio Novo mesto, kjer trenira člansko formacijo. "Z njegovimi koreografijami članska formacija dosega velike uspehe na domačih in mednarodnih tekmovanjih. „Kriv“ je tudi za koreografije, ki so nas popeljale skozi Ta nori šolski dan, plesno predstavo Plesnega studia Novo mesto. Poleg vseh njegovih malih in velikih dosežkov je zadnji veliki uspeh Marka Stamenkovića zagotovo nastop v videospotu Calling All Hearts. Zanj se je potegoval na avdiciji in bil izbran izmed mnogih odličnih plesalcev, kar še potrjuje dejstvo, da je ples njegova strast, ljubezen in način življenja. V Plesnem studiu Novo mesto smo ponosni nanj. Ponosni smo, da imamo med našimi učitelji in koreografi tako uspešnega in mednarodno priznanega plesalca. In če drži, da investiranje v znanje daje najvišje obresti, lahko od Marka in njegovih učencev prav zagotovo pričakujemo še veliko," pa sporoča Robi Grmek, predsednik Plesnega studia Novo mesto.)
View Gallery 5 Photos