Dušan. Vodlan. Udeležba na našem prvenstvu ni kršenje statuta Plesne zveze Slovenije! Je predvsem alternativa, ki ponuja drugačen vidik tekmovanja!

Ples ne pozna meja (foto: Girafon)

Pošiljamo vam še nekaj informacij ob našem 1. državnem prvenstvu. Do roka prijav je samo še teden dni. Prilagamo vam tudi uradno mnenje odvetniške pisarne o ‘grožnjah’ PZS klubom, ki so člani PZS, o grobih kršitvah pravilnikov PZS ob morebitnem nastopu na našem DP.

Mnenje odvetnika o morebitnih sankcijah za plesalce s strani PZS.

Umetniško združenje ni bilo ustanovljeno z namenom diskreditacije ali rušenja športnega tekmovalnega sistema, ki je vzpostavljen znotraj nacionalne panožne zveze – Plesne zveze Slovenije, zato udeležba na DP UPZS z moralnega vidika ni prav nič sporna. Dejstvo je, da rezultati, pridobljeni na državnem prvenstvu UPZS, v športnem smislu ne prinašajo nobenih bonitet, ki jih sicer prinaša registracija in udeležba na tekmovanjih Plesne zveze Slovenije (status športnika, sofinanciranje tekmovalnih programov na lokalni ravni …).

Namen državnega prvenstva UPZS je predvsem, da ponudimo alternativo, ki ponuja drugačen vidik tekmovanja in povsem drugačen tekmovalni sistem, ki predvsem ceni in daje prednost umetniškim vrednotam vsake plesne discipline. Če PZS na eni strani predstavlja šport, UPZS na drugi strani predstavlja umetnost, in v bodoče se bomo osredotočili na pridobivanje statusa umetnika za najboljše plesalce in trenerje ter koreografe klubov, ki bodo člani UPZ.

Dušan Vodlan, predsednik Umetniškega plesnega združenja Slovenije


V času državnega prvenstva bomo organizirali tudi seminar 1. stopnje za trener/koreograf Student dance instructor in za plesnega sodnika National Judge za pridobitev WADF certifikata. Predavatelja bosta predsednik WADF gospod NilsHåkan Carlzon iz Švedske za sodnike, podpredsednica WADF gospa Gordana Oreščanin iz Srbije za trenerje/koreografe.

Podpredsednica WADF Gordana Oreščanin (foto: WADF)

Podrobnosti o seminarjih boste prejeli po prijavi. (vabi predsednik Umetniškega plesnega združenja Slovenije Dušan Vodlan na prvo državno prvenstvo, ki se bo odvijalo le v primeru zadostnega števila prijav v soboto, 5. junija, v Brežicah. Več o prvenstvu pa si lahko preberete tukaj: https://www.paradaplesa.si/na-spici/plesna-zveza-slovenije-nad-dusana-vodlana-vsak-vdor-v-tekmovalne-sisteme-pzs-bomo-obravnavali-enako-ne-glede-na-to-kdo-je-to/)