Druga avdicija za vpis na Akademijo za ples, smer sodobni ples

Prevertite na avdiciji, ali vam je všeč študij na Akademiji za ples. (foto: Alma Mater Europaea)

V soboto, 8. julija 2017, bo ob 10. uri v prostorih Centra Premik, Neubergerjeva 9 v Ljubljani potekal preizkus nadarjenosti (avdicija) za vpis na Akademijo za ples, študijski program ples, koreografija, smer sodobni ples, ki je eden od pogojev za sprejem na študij sodobnega plesa.
Kaj kandidati pripravite in prinesete s seboj? Vsak kandidat pripravi okoli dvominutno solo plesno točko, ki jo odpleše pred tričlansko komisijo. Kandidat sam priskrbi glasbo za plesno točko, ki jo prinese na enem od standardnih formatov (najbolje na zgoščenki (CD)  ali v mp3 datoteki na USB-ključku). Prinese lahko tudi lasten predvajalnik oz. tablico. Solo točko lahko opravi tudi brez glasbene spremljave. Kandidati prinesete s seboj  še življenjepis in portfolio dosežkov na plesnih predstavah, tekmovanjih, objavljene kritike  in predstavitve podobnih plesnih in drugih umetniških dosežkov.

Predvideni urnik preizkusa nadarjenosti:
10.00–10.30 – sprejem kandidatov, razdelitev številk, čas za ogrevanje,
10.30– 11.30 – skupinski preizkus: sodobni ples,
11.30–12.30 – skupinski preizkus: balet,
12.30 – solo preizkusi: predstavitve samostojnih koreografij in razgovori s kandidati ter pregledi življenjepisov.
Prosimo za prijavo na avdicijo na naslov: eneja.kovacic@almamater.si do četrtka, 6. julija 2017 do 12. ure. (sporočajo iz dekanata Akademije za ples in vabijo, da se odločite za študij v Sloveniji)