Bravo! Slovenska akrobata Flipping Art v finalu hrvaškega Supertalenta

Tim in Luka sta samouka, ki sta se slovensski javnosti predstavila lani na avdiciji za ‘talente’.

Slovenska akrobata Flipping Art, ki sta javnost navdušila že s svojim prvim nastopom na hrvaškem Supertalentu, sta v nedeljski (19. novembra, op. u.) polfinalni oddaji ‘sezula’ žirijo in se uspela uvrstiti naprej v finale.


Tim
Nuč in Luka Avguštin sta s svojim vrhunskim nastopom pustila žirijo in občinstvo brez besed. Hrvaška pevka Maja Šuput je pozvala vse pred TV-zasloni, naj glasujejo zanju, saj jo je bilo strah, da ljudje ne bi glasovali za njun talent samo zato, ker sta Slovenca. Flipping Art sicer nista bila edina Slovenca, ki sta se predstavila na letošnjem Supertalentu. Konkurenco sta jima med drugim delala tudi znana akrobata Filip in Blaž iz F&B Acrobatics, ki pa se v polfinalu nista uspela prebiti naprej. Za Flipping Art bomo lahko navijali 17. 12., ko se bosta pomerila v finalni oddaji Supertalenta.

"Uvrstitve v finale nisva pričakovala, saj sva se zavedala, da sva Slovenca na tuji oddaji talentov. Vendar pa so naju Hrvati popolnoma presenetili z glasovanjem in dokazali, da lahko drug drugega tudi podpiramo, čeprav smo si sicer pogosto v laseh. Najin glavni cilj je, da izvedeva vrhunsko točko in pokaževa, česa sva sposobna. Zmaga na Supertalentu bi nama pomenila največjo potrditev za najino dolgoletno delo in trud,"
je uspeh v hrvaški različici šova Supertalent komentiral Luka. Tim pa dodal: "Največje presenečenje pred polfinalom sva doživela, ko so nama prejšnji teden sporočili, da so najin nastop prestavili že na to nedeljo, čeprav bi ga naj imela šele 26. novembra. Tako sva morala v dveh dneh izpiliti vse finese in sva trenirala še bolj trdo. V tokratno točko sva vključila še malenkost težje elemente, kar se je na koncu poznalo pri odzivu žirije in ljudi, ki so glasovali za naju."
Marsikdo ne ve, da sta Tim in Luka pravzaprav samouka, ki sta se nad t. i. ‘freerunningom’ navdušila v srednji šoli. Ker sta oba iz manjših krajev, kjer v bližini nimata telovadnic in primernih pogojev za treninge, sta svoje prve treninge gimnastike izvajala kar doma na travi, z vzmetnicami namesto blazin. Kot Flipping Art sta se širši slovenski javnosti predstavila že lani na avdiciji za Slovenija ima talent. Čeprav se takrat nista prebila do polfinalne oddaje, mlada akrobata nista obupala in sta se letos prijavila na hrvaško licenčno oddajo, kjer s svojo energijo in inovativnimi akrobatskimi triki navdušujeta naše sosede. Mlada slovenska akrobata sta študenta Fakultete za šport v Ljubljani in gimnastična trenerja. Pod svoje okrilje ju je pred časom vzela slovenska akrobatska skupina Dunking Devils, ki jima bo s svojim znanjem in izkušnjami pomagala pri prodoru na tuje trge. Flipping Art se skupaj z njimi decembra selita v trampolin park WOOP! v ljubljanskem BTC-ju, kjer bosta izvajala treninge in delavnice ‘reerunninga’.

“Vesel sem, da so naši sosedi prav tako videli in podprli talent Flipping Art, ki smo ga v njiju prepoznali tudi Dunking Devils. Prepričan sem, da bosta fanta s svojo vztrajnostjo in strastjo do tega, kar počneta, kmalu osvojila svet. Na njuni poti jima bomo pomagali kolikor lahko, saj je eden od naših ciljev povezati slovensko akrobatsko sceno in jo popeljati raven višje,"
je izrazil svoje navdušenje nad uspehom izjemno talentiranih akrobatov idejni vodja Dunking Devils Domen Rozman.

View Gallery 4 Photos