Matej in Špela Kralj na svetovnem prvenstvu osemnajsta

V soboto, 29. oktobra, se je v Moskvi odvijalo svetovno prvenstvo v standardnih plesih. Slovenske barve sta zastopala dva naša para. Matej in Špela Kralj, kot aktualna državna prvaka v tej plesni zvrsti sta dosegla osemnajsto mesto in izboljšala lansko uvrstitev za kar nekaj mest, saj sta si lani delila šestindvajseto do osemindvajseto mesto. "Uvrstitev je kar v redu, polfinale na žalost še ni bil, ampak vidiva, da sva zanj že zrela. Od trenerjev sva dobila po vsakem kolu same pohvale, kako sva se izboljšala in da delamo naprej v tej smeri. Tako da nama je bilo zelo fino. Organizacija prvenstva je bila tako, kot mora biti, edino spremljevalci so imeli nekaj težav s hotelskimi sobami. Publika je bila pa res najboljša, dvorana je bila polna do zadnjega kotička, same glave si videl," je za naš portal komentirala tekmovanje v Moskvi Špela Kralj.

Miha Vodičar in Nadija Bičkova sta dosegla dvaindvajseto mesto med enaisedemdesetimi pari.
Drugi par Miha Vodičar in Nadija Bičkova pa je v Moskvo odpotoval po sklepu strokovnega sveta Plesne zveze Slovenije, iz katerega je razvidno, da je namesto para Aleksej Rubtsov in Jasmina Arko na svetovno prvenstvo poslal par Vodičar&Bičkova iz dveh razlogov. Prvi je zaradi zaradi večje prepoznavnosti in drugi zaradi večje možnosti za boljšo uvrstitev. Njuna uvrstitev je bila dvaindvajseto mesto. Seveda se poraja vprašanje, ali bi lahko Rubtsov&Arko dosegla boljši ali slabši rezultat, lani sta si delila štiriintrideseto do petintrideseto mesto. Prisotna je tudi skepsa o večji ali manjši prepoznavnosti para, ki se meri po prostem kriteriju.
Po sklepu strokovnega sveta PZS v Moskvo nista odpotovala Aleksej Rubtsov in Jasmina Arko

"Po tem, kolikokrat se pokaže na tekmovanjih v tujini? Lahko pogledamo standardne tekme, ki se jih je udeležil par Vodičar&Bičkova v letu 2011, ali pa vzemimo leti 2011 in 2010 ter primerjajmo tekme v standardu, ki se jih je udeležil v tujini Rubtsov&Arko, in dobimo rezultat, da se je Rubtsov&Arko udeležil preko 30 tekem, Vodičar&Bičkova pa 10 tekem. Kje je potem ta prepoznavnost? Ups, seveda, Zvezde plešejo pri Mariu, in pa modna pista, pa Lady …,"
je zapisano v elektronski pošti, ki je prišla na naš mejl. Ime avtorja hranimo v uredništvu, ker ne želi biti imenovan. Komentar para Vodičar&Bičkova še čakamo in ga verjetno ne bomo dočakali.
Svetovna prvaka sta Danca Emanuel Valeri in Tania Kehlet
Zmaga je tokrat odplesala na Dansko, in sicer k paru Emanuel Valeri in Tania Kehlet. "Zmaga danskega para je bila za vse malo presenečenje, ampak kot sem jaz videla plesanje, mi je bilo tako edino prav," je ocenila nastop novih svetovnih prvakov Špela.Vi pa si poglejte nastop Kraljev v prvi rundi in občudujete črno belo obleko, ki jo v originalu skreirala Saša Pust, aktualno predelavo pa podpisal Matevž Ogorelec.

View Gallery 4 Photos