Zakaj poletna odeja?

In še manj spimo, če nimamo primerne »opreme«, ki bi nam spanje olajšala. Večina ljudi se poleti pokrije le z rjuho, vendar pa velikokrat to ni dovolj. Zato se odločajo za nakup poletne odeje, ki so grajene tako, da odvajajo vlažnost, torej pot, ki nastane med spanjem, so lahkotne, so enostavne za vzdrževanje, imajo naravno termoregulacijo in še marsikaj. Vsak potrebuje za spanje odejo, saj nas že tisti občutek, da smo pokriti, uspava in lažje zaspimo. Vendar pa mnogi ne morejo biti poleti pokriti. Zakaj? Ker nimajo poletne odeje in se pokrivajo s tisto, katero so uporabljali pozimi. Kar pa pomeni, da jim je vroče in se odkrivajo ter s tem zbujajo sredi noči. Zato je nujno, da si priskrbite svojo poletno odejo. Vas zanima, na kaj vse morate biti pozorni pri nakupu?
Poletne odeje za vroče dni
Poletne odeje lahko razdelimo v več temperaturnih razredov in so narejene iz različnih materialov kot so na primer svila, puh ali bambusova vlakna. Trenutno najaktualnejša so bambusova vlakna, saj je bambus okolju in človeku prijazen ter zagotavlja vrhunsko kvaliteto.
Bambusova vlakna
Bambusova vlakna so izjemno nežna, lahkotna, odporna na bakterije ter prijazna do kože in okolja. Posebnost bambusovih vlaken je edinstvena združljivost nežnosti svile ter mehkobo kašmirja. Najpomembneje je, da se zavedate, da se v poletnih mesecih med spanjem veliko bolj potite kakor pozimi. Zato morate upoštevati, da je vaša odeja iz zračnega materiala, ki bo lahkotna in se ne bo lepila na kožo. Odeja iz bambusovih vlaken je odlična za poletno odejo, saj vam edinstvena struktura bambusovega vlakna zagotavlja izjemno zračnost in daje prijetni občutek lahkotnosti ter svežine. Pri poletni odeji je pomembno tudi, da ni pretanka, saj kljub vsemu mora dajati tisti občutek pokritosti. Občutek pokritosti namreč podzavestno daje možganom navodila, da je čas za spanje, kar pomeni, da boste veliko lažje spali oziroma zaspali. Če je odeja prelahka, pretanka se zna zgoditi, da vam ne bo zadostovala.
Najprimernejši material za vroče dni
Pri odeji bodite pozorni na to, da je prevleka iz 100% bombaža, saj bombaž poskrbi za nežen in lahkoten otip. Je odporen, diha in pripomore k še hitrejšemu sušenju tkanine in vpijanju vlage. Zato si v teh vročih mesecih priskrbite svojo poletno odejo, ki vas bo nežno pokrila in boste lahko brez zbujanja odplavali v svoj sanjski svet.
www.dormeo.net