Teenlifting je posebna obrazna gimnastika, s katero gladimo gube

Fotka z zadnjega snemanja Parade plesa pred tednom dni.

Vsi, ki me bolje poznate, veste, da sem empirist. Še posebej kadar gre za različne kozmetične ali pa tudi lepotne, če želite, rituale. Eno najhujših obdobij v mojem življenju je prav gotovo zaznamovala diagnoza rak dojke pred sedmimi leti, in ko sem se podajala na pot zdravljenja, niti nisem dobro vedela, kaj me čaka. Kot empiristka, takrat niti ne po svoji volji, sem šla skozi terapijo ‘all inclusive’, kot jo danes poimenujem. Kemoterapija, obsevanje, radiacija, vse to je dobro izčrpalo telo in tudi obraz. Nisem pristaš lepotnih operacij, silikonka, ki je del mojega telesa, se namreč še vedno privaja in jaz nanjo. Ne vem, če bova kdaj sploh prijateljici ali se bova samo tolerirali. Še večja previdnica sem postala, kar se tiče kremic in različnih kozmetičnih obdelav. Z izjemo kozmetičarke Sabine Sabotič, ki mi občasno sčisti kožo in ji zaupam predvsem zato, ker je stara kozmetična šola, se do nedavnega nisem posluževala ničesar. Do nedavnega, ko sem na obrazu moje prijateljice Slavice Bizjan, ja, tiste moje Slavice, ki skrbi za naravno nego nohtov po sistemu Jessica, zasledila nekakšne čudne spremembe. Seveda je bilo moje prvo vprašanje, ali si šla na plastiko, nekoliko zgroženo, priznam. Ne, ampak na teenlifting. Ja, kaj za en hudič je pa to, je sledilo moje podvprašanje. Ko mi je približno razložila, za kaj gre, in ko se je moj spomin vrnil tri leta nazaj, da sem bila na predstavitveite metode povabljena, a se je nisem udeležila, sem se odločila, da ‘probam’ tudi jaz. In empiristka je šla na Linhartovo 17 v Ljubljani v salon Ajna.

Popolnoma zaupam spretnim rokam ekipe salona Ajna, konkretno Bojani Pirc.
Takoj sem se spomnila, da tja zahajajo moje kolegice Maja Martina Merljak, pa Zvezdana Mlakar, Tina Gorenjak in še nekatere. Zdaj je prvih pet tretmajev za mano, in kaj pravzaprav počnem, vam predstavljam v fotografiji. Uradna razlaga pa je takšna: "Teenlifting (trening + lifting + rehabilitacija + pomlajevanje + oblikovanje + elektrostimulacija mišic + stimulacija akupunkturnih točk) je uporaba fizikalne medicine v kozmetiki z istočasnimi rezultati v rahabilitaciji, terapiji in preventivi.
Maja Martina Merljak med teenlifting obdelavo.

Z aparatom za elektrostimulacijo, revitalizacijo mišic in stimulacijo akupunkturnih točk se dosegajo izjemni rezultati v pomlajevanju obraza, kot tudi pri zdravljenju migrenskih obolenj, glavobolov, sinusitisa, neuralgije, Bellove pareze (n. facialis), mialgije. Do 40-ega leta počasi izgubljamo okroglo in drobno obliko obraza. Ta postaja širši in vse bolj ploščat.
Dr. Sanja Malbaša Gošovič razlaga …

Po 40-em letu se koža umika med posamezne mišice ter tako nastanejo gube. Krožna mišica okoli ust se spušča v ustno votlino in tako ustnice postajajo vse bolj plitke, koža nadustnice se guba (tudi pri nekadilcih), kot ustnic se spreminja v gubo. Krožna mišica očesa se spušča na veko, vleče za seboj kožo in jo zlaga v obliki pahljače gub, podočnjaki se povečujejo, in oči izgledajo utrujene in neprespane. Spuščene mišice spodnjega dela obraza izgledajo kot vrečke, a mišice podbradka in vratu se širijo in kopičijo v gube. Na obrazu so stimulirane vse mišice. Rezultati so vidni že takoj po prvem tretmaju kot osvežitev obraza.

Z vsakim nadaljnjim treningom Teenliftinga se dosegajo vse boljši in vidni rezultati: dvigovanje obrvi in gornjih vek, zategovanje čela, izginjanje gub okoli oči, oblikovanje obraza, bolj polne in izbočene ustnice, izginjanje gub okoli ust (nazolabialna guba), zategovanje podbradka in vratu. Logično je, da je mišico treba redno držati v čim boljši kondiciji. Več kot se trenira, boljši so rezultati. Čeravno, ker govorimo o malih mišicah obraza, so tudi z redkejšimi tretmaji rezultati dobri; eden do dva tretmaja mesečno. Eventuelna prekinitev tretmajev Teenliftinga ne škodi obrazu ker mišica še dolgo ohranja pridobljeni tonus."
Balerina Edina Pličanić
Josipa Lisac

Metoda je zaščiten patent dr. Sanje Marbaša Gošović, zdravnice iz Zagreba, ki je po letih raziskav razvila metodo optimalnega treninga obraznih mišic. Seveda na to metodo prisegajo ne samo Zagrebčanke kot na primer z mojega plesno baletnega sveta Edina Pličanić in Almira Osmanović, tu je še Josipa Lisac in tudi moški predstavnik Tarik Filipović. Teenlifting počasi osvaja Evropo in svet ,saj je metoda registrirana in zaščitena na Hrvaškem, Kitajskem, v Evropski uniji, ZDA in v drugih državah.
Silvija Štrukelj je najboljša reklama za svoj salon.
V Ljubljani v kozmetičnem salonu Ajna, ki je edini takšen v Sloveniji, vam bo njegova lastnica Silvija Štrukelj razložila vse, kar vsa zanima. Deset obiskov pa je priporočljivo, da se začnete sploh zavedati, kaj teenlifting je. Silvija se oglaša na telefon 041 293-991, lahko ji tudi pišete na info@salon-ajna.si. Jaz že pridno nadaljujem teenliftanje in tečem deveti krog, saj bosta Božiček in Dedek mraz poskrbela za nadaljevanje druženja tudi v letu 2018!
View Gallery 8 Photos