29. marec je dan za tradicionalno kitajsko medicino

Preverite zakaj zaupati kitajski medicini na dnevu odprtih vrat v Ljubljani.

Na Celovški 143 v Ljubljani že nekaj časa delujejo zdravniki Tradicionalne kitajske medicine, ki vas vabijo na Dan odprtih vrat in sicer v torek,  29. marca, od 9. do 13. ure in od 14. do 18. ure, bo v Ljubljani. Vsi, ki vas pestijo zdravstvene težave boste pobliže spoznali kako deluje sistem Tradicionalne kitajske medicine.
Obiskovalci bodo izvedeli podrobnosti o Tradicionalni kitajski medicini, kako poteka pregled in značilnosti zdravljenja po sistemu TKM. Priznani strokovnjaki bodo opravili mini prelged, masažo, pokazali prostore in obiskovalce pogostili s kitajskimi napitki. Še posebej bodo izpostavili področja zdravljenja: obolenja zaradi kroničnega stresa, depresije, tesnobe, nevroze, glavoboli, migrene, nespečnost, obolenja vratu, vrtoglavica, bolečine v križu in nogah, mravljinci in otopelost okončin, oteklost okončin, pomoč pri revmatskih obolenjih in išiasu, odpravljanje posledic možganske kapi, vnetja živcev (obrazni idr.), bolečine v želodcu in prebavnem traku, težave s prebavo, neredna in boleča menstruacija, pospeševanje zmanjšanja telesne teže in zdravljenje debelosti in izboljšanje miselne koncentracije, izboljšana sposobnost učenja …

Skrb za zdravje z zdravniki tradicionalne kitajske medicine.
Preizkušene tradicionalne metode zdravljenja so stare že več kot 3000 let. In kako deluje celotni postopek? Pregled pri zdravniku kitajske medicine vključuje oceno pulza, ki ga otipa na obeh zapestjih, pregled pacientovega jezika in oči. Če je potrebno, opravi zdravnik tudi fizični pregled, predvsem s tipanjem drugih delov telesa (trebuha ipd.). Po postavitvi diagnoze izdela okvirni načrt zdravljenja, ki vključuje število in trajanje terapij. Najpogostejši terapiji sta akupunktura in terapevtska masaža, vsaka traja povprečno od 20 do 40 minut. V kitajski medicini zdravje človeka določa njegova sposobnost, da ohrani harmonično notranje okolje. To je razloženo z naukom o yin yangu, z naukom o petih elementih ter teorijo qi in meridianov.
Več si lahko preberete na www.kitajskamedicina.si ali pa pokličete ga. Silvijo Fister na 041/548-531 in izvedeli boste vse kar vas zanima.