Živahno in dinamično! Prihaja Gala plesni večer študentov Akademije za ples Alma Mater Europaea!

Krasen nastop študentov Akademije za ples lani decembra (foto: Andraž Kobe)

7. junija ob 20.00 ste vabljeni na Gala plesni večer s študentkami Akademije za ples.

Leto je naokoli in po Plesnem Teatru Ljubljana, odprtem odru na Kongresnem trgu v Ljubljani, Kinu Šiška je čas za oder Španskih borcev. Prav tam bo 7. junija ob 20.00 čas za pogled na ustvarjanje študentk Akademije za ples. Takole sporočajo: “Gala plesni večer AMEU – Akademije za ples se v letošnji izvedbi navdihuje po citatu velikega likovnega umetnika Pabla Picassa, ki nas nagovarja z neutrudno ustvarjalno silo in močjo domišljije. V tem duhu je tudi Gala plesni večer zastavljen živahno in dinamično, v prepletu atraktivnih plesnih koreografij, ki so nastale tekom študijskega procesa ter se dokončno oblikovale kot vzajemno delo mentorjev in študentov Akademije za ples.

Z decembrskega showcasea (foto: Andraž Kobe)

Tudi tokrat bomo na Gala plesnem večeru gostili vrhunske glasbene in plesne goste. Z nami bosta izvrstna tolkalista Leticia Slapnik Yebuah in Vid Drašler ter izjemna solista ljubljanskega baletnega ansambla Filippo Jorio in Marin Ino.

Z lanske produkcije

Mentorice in mentorji Gala plesnega večera so: Maša Kagao Knez, Urša Rupnik, Jadran Živkovič, Lucija Velkavrh, Anja Moderndörfer, Matevž Česen, Kaja Lin Jagodič, Nastja Bremec Rynia in Michal Rynia, Ana Vodišek, Tamara Divjak, Eduardo Torroja, Lucija Romanova, Igor Kirov, Matjaž Farič, Rosana Hribar.

Pedagogi na lanski produkciji: Luka Ostrež, Lucija Velkavrh, dekan Akademije za ples izr. prof. dr. Svebor Sečak, Ana Vodišek, Barbara Toplak, direktorica Akademije za ples, Maša Kagao Knez, vodja katedre za sodobni ples Rosana Hribar, vodja katedre za jazz in šov Lucija Velkavrh, dr. Ludvik Toplak direktor AMEU, Mitja Obed in Ana Pandur Predin

Nastopajoče študentke in študent Akademije za ples: Lija Mozetič, Maja Hojs, Jelena Radoičić, Margarita Šunjić, Paskal VertačnikVerbovšek, Rea Vogrin, Saša Štrukelj, Daniela Preskar, Jana Bungurova, Daša Resnik, Zarja Ferlinc, Nena Klinkon, Kristina Slapernik, Daša Janičijevič, Johanna Greiner.

(foto: Andraž Kobe)

Ker se bo predstava odvijala v Španskih borci, bo za oblikovanje svetlobe poskrbel Zavod EN-KNAP. Vstopnice so že v prodaji in si jih lahko zagotovite na blagajni dvorane Španski borci. Bodite radovedni in podprite plešočo generacijo študentov in študent AMEU – Akademije za ples.