Za ogled slovenskih plesalcev iz lože vrtoglavih 19.500 evrov

Please select a featured image for your post

Plesna šola Lidije Cerovac iz Kopra, ki letos praznuje petnajsto obletnico delovanja, se medijsko ne želi izpostavljati, a se jim je zdelo, da je povabilo na veliki operni gala ples v Gradec dovolj velika novica, da jo lahko delijo z ljubitelji plesa. V soboto, 30. januarja, se bo namreč odvijal graški operni bal, že dvanajsti po vrsti. Nekoliko manj razvpit od dunajskega, ki se bo odvrtel 11. februarja. Obema je skupno to, da plešejo valčke in da so vstopnice za udeležbo peklensko drage. Na Dunaju je recimo vstopnica 230 evrov, v Gradcu 198 evrov, če pa boste želeli sedeti v loži, vas bo dunajska najboljša loža stala 17.000 evrov, če se odpeljete v bližnji Gradec, pa boste odšteli natančno 19.500 evrov. No, letos na Dunaju menda ne bo glavne mednarodne zvezde, to vlogo naj bi prevzel kar direktor dunajske opere Ion Holender, ki bo letos prvič valčkom dodal še disco plese. V Gradcu pa bodo plesali po stari tradiciji in med nastopajočimi bo prvič v zgodovini tega bala tudi deset slovenskih plesnih parov, ki jih vodi Lidija Cerovac.

” Ne gojimo športnega plesa, nimamo tekmovalcev, samo plesalce družabnega plesa. Posebnost naše plesne šole je ta, da koreografije z dunajskega opernega bala v črno-beli reduti kupimo. Z njimi nastopamo po Sloveniji in Italiji. Bila sem presenečena, ko smo dobili povabilo na avdicijo za graško reduto. Avdicija pred komisijo je bila stroga, saj v celotni letošnji koreografiji pleše 120 plesalcev oziroma šestdeset parov. Zelo sem ponosna, da je med njimi tudi pet naših parov. Vadimo že vsak vikend od decembra dalje, vse stroške pa krije moja plesna šola. Starši niso finančno obremenjeni, to moram poudariti. Prav tako sem sama kupila dolge obleke za dekleta. Kar dobijo od organizatorja, je šopek in kronica, tudi večerjo si bomo plačali sami. Biti tam je za nas posebna čast, “
je za naš portal vzhičeno pripovedovala Lidija, ki je kar malo nervozna pred sobotnim nastopom.

Koreografijo sta letos prispevala Ingrid Dietrich in Helmut Nebel, ki prihajata iz dveh različnih plesnih šol.” Oni se ne kregajo tako kot mi, ampak stopijo skupaj, ko so na programu veliki projekti, in vsak zagotovo pride enkrat na vrsto,” je dodala Lidija, ki je tudi potarnala, da brez nje ne bi bilo nekoliko prirejenega projekta Zvezde plešejo v okviru Mariove nedeljske oddaje na nacionalni televiziji, a da je Verena Šulek iz Plesne zveze Slovenije, ki se je predstavljala za glavno organizatorko projekta, nikoli ni javno omenila. Mogoče pa se Verena odpravi v soboto v Gradec in si v živo ogleda operni bal ali pa enostavno preklopi na program avstrijske nacionalne televizije, ki bo ples direktno prenašala.