Z Urške odšli poslednji Mohikanci. Mimi Marčac, Blaž Godec, Saša Volk

Mimi Marčac Mirčeta in Blaž Godec odhajata novim izzivom naproti.

Že nekaj časa se je šušljalo, da ekipa t. i. šovarjev in jazzerjev, ki delujejo oziroma (zdaj pišem že v preteklem času) so delovali pod okriljem PŠ Urška, zapušča dosedanjo ekipo Borisa Prokofjeva in njegove žene Mateje Hočevar Prokofjev.

Mateja Hočevar Prokofjev in Boris Prokofjev zbirata novo in mlado ekipo.
Interpretacije o odhodu so seveda različne – ali je ekipa odšla samostojno ali so dobili odpoved. Resnica je verjetno nekje vmes. Mimi Marčac Mirčeta, Blaž Godec, Saša Volk in Erik Bukovnik, ki je skrbel za hip hop, so odšli na samostojno pot in k temu jih je spodbujal tudi Boris Prokofjev. Za naš portal je takole komentiral nastalo situacijo po skypu s časovno razliko desetih ur na relaciji Slovenija – Nova Zelandija: "Družba Urška d.o.o. ne posluje več, in sicer zaradi situacije in finančnih mahinacij, za katere ni vedel nihče po smrti Tomaža Ambroža (kaj točno se je finančno dogajalo, mi je Boris obljubil, da bo pojasnil, ko se bova videla na štiri oči). Dejstvo je, da v sekciji modernih tekmovalnih plesov situacija ni rožnata, denarja ni in posledično tudi ni dela, sploh v stilih šov in jazz, ki sta jih pri nas vodila Mimi in Blaž. Vsem sem na začetku povedal, da se morajo truditi po najboljših močeh, da bomo kot ekipa lahko zvozili čez vse te probleme. Nisem pa jih tudi oviral, če bi želeli zapustiti Urško in realizirati svoje cilje samostojno oziroma najti svojo pot. Na začetku so bili vsi zagnani, sedaj so se naše poti razšle.
Mimi Marčac Mirčeta v precepu. Prodance ali Libero?

Z Mimi sva se že pogovarjala, da bi rada šla na svoje, in sicer bi bolj delovala s Plesno zvezo Slovenije in šla še bolj v sodniške vode. Pri njej je šlo tako ali tako samo še za malo formacijo in nekaj solistk. Za Blaža vsi vemo, da je raztresena oseba, ki dela škodo s svojimi dejanji. Pri njem nikoli nisem vedel, kaj bi rad. En dan je srečen, drugi dan nesrečen, tretji dan dolguje nekomu denar, četrti dan drugi dolgujejo njemu. Tudi Blaž ima samo eno formacijo.
Erik Bukovnik zaenkrat še dela za Urško, a počasi menda tudi odhaja na svoje.

Erik še vedno dela, Saša pa ima našo franšizo. Ali bodo tekmovalci na državnem prvenstvu plesali pod imenom Urške, pa v tem trenutku še ne vem in se mi to niti ne zdi pomembno.
Saša Volk ima franšizo PŠ Urška.

Midva z Matejo bi rada postavila nove temelje modernemu tekmovalnemu plesu in delava 24 ur na dan. Želiva si nov in mlad kader, ki lahko na novo kreira in ustvarja. Naj poudarim, da sem vse dolgove prevzel nase, jih počasi odplačujem, vse za to, da ohranim svoje dobro ime. Z Matejo sva uspešno organizirala maturantske plese in doživela toliko pohval kot še nikoli v petindvajsetih letih. Pred nami je tradicionalna Maturantska Parada, ki bo spet množična. Rad bi povrnil sloves, ki smo ga imeli, ko smo delovali na Gospodarskem razstavišču, in smo ga izgubili s preselitvijo v stanovanjsko naselje Župančičeve jame. Z ekipo, ki pri nas trenira in uči latinskoameriške in standardne plese, pa nimam težav, saj so homogena ekipa, ki ve, kaj hoče, in trdo dela,"
je zaključil Boris.
Blaž Godec odhaja k Mihi Krušiču.
Med najinim pogovorom pa sem dobila odgovor tudi od Blaža Godca, ki takole pravi: "Odšel sem iz Urške Pro, še vedno pa ostajam v Urški d.o.o.. Z Mimi Marčac in Sašo Volk, s člansko skupino smo našli nov plesni dom v Prodance studiu pri Mihi Krušiču. Vesel sem, da imam absolutno podporo vseh staršev in njihovih otrok. Skupina je zelo homogena in disciplinirana, starši fenomenalni. Uživam in vesel sem. Račune za našo dejavnost pa starši plačujejo podjetju Glabo d.o.o."
Mimi Marčac in Erik Bukovnik nista podala komentarja. V plesnih krogih pa pravijo, da Mimi ne odhaja na Prodance, ampak k Azri Selimanovič v njeno plesno šolo Libero.

View Gallery 6 Photos