Vroče plesalke ponesle gledalce na Bližnji vzhod

Irena Ivanuša: Ples z isis krili …

V nedeljo, 9. junija 2013, se je v Kulturnem domu Groblje odvila vsakoletna plesna produkcija Luč Orienta, ki jo organizira Orientalski plesni studio Mateje Pevec. Tudi letos so se na odru pod čudovitimi orientalskimi lučmi predstavile in zaplesale različne orientalske plesne stile tečajnice Mateje Pevec.

… skupina Nižmat pod vodstvom Mateje Pevec: American tribal style …
… skupina Amra pod vodstvom Mirjam Mihelčič Korez: Drum solo …
Poleg njenih tečajnic so zaplesale še gostje Mirjam Mihelčič Korez s svojimi tečajnicami, ki plešejo v okviru skupine Za projekt biti ženska, ter se vtisnile v spomin z drum solom v moderni izvedbi.
… Tribal trio (Lena, Živa in Maruša): Tribal fusion …
… Mirjam, Milena, Mateja: Derviši …
Predstavile so se še skupina Mitva, ki plešejo pod vodstvom Metke Romšak in tečajnice pod vodstvom plesalke Djamile. Zaplesali sta tudi dve solistki, Maisa z mečem in Irena Ivanuša z Isis krili. Poleg orientalskega plesa je bilo moč videti še dva modernejša plesna stila, tribal fusion in american tribal style, zaplesala so dekleta, ki plešejo pod vodstvom Mance Pavli.
… skupina Nižmat pod vodstvom Mateje Pevec : Moderni orientalski ples …
… ATS trio (ali Lena, Maruša in Nina): American tribal style …
Po koncu čudovitih plesnih nastopov, ki so gledalcem ponesli misli na Bližnji vzhod, so navzoči razvajali svoje borbončice še z gurmanskimi dobrotami z Bližnjega vzhoda, ki so jih pripravili v Falafel Ljubljana.

View Gallery 7 Photos