TV3 Medias. Reportaža z državnega prvenstva v latinskoameriških plesih

Jan Hafner in Pina Eržen sta zmagala v kategoriji mlajših mladincev.

Na praznik dneva žena se je odvijalo letošnje državno prvenstvo v latinskoameriških plesih, ki ga je organiziral Plesni klub Jasmin. Njegova predsednica Karmen Arko se je za prvič organizirano prvenstvo maksimalno potrudila in je prejela čestitke za odlično izpeljano prireditev.

Karmen Arko je poskrbela za odlično organizacijo prvenstva.
Malo manj navdušenja so poželi sodniki z Natašo Ambrož na čelu in v sestavi Alenka Bohak, Verena Šulek, Šana Vodnik, dr. Meta Zagorc, Franjo Kozar, Andrej Novotny in Blaž Pocajt, ki so krojili usodo 63 plesnim parom iz trinajstih plesnih klubov. Ampak negodovanja zaradi njihovih odločitev smo že vajeni.
Blaž Pocajt in Franjo Kozar med sojenjem prvenstva.
Na parketu pa niso plesali samo plesalci, ampak je posebej navdušil župan občine Kočevje dr. Vladimir Prebilič, ki je namesto govora kar zaplesal. Z ženo Brigito sta navdušila, in gre jima vsa pohvala za pogum in talent, ki sta ju pokazala.
Župan Kočevja Vladimir Prebilič in njegova žena Brigita sta poskrbela za atraktivno odprtje prvenstva.
Na prvenstvu je kakovost parov občudoval tudi predsednik državnega zbora Janko Veber, ki je pozdravil plesalce in nagovoril številno publiko.
Janko Veber ni plesal, je pa nagovoril plesalce.
Dobili smo osem novih državnih prvakov, ki so po državnem prvenstvu že tekmovali na Češkem in v Italiji, kjer je bila razporeditev v nekaterih kategorijah res drugačna od slovenskih sodniških odločitev.
Naša ekipa z državnima prvakoma med člani Miho Vodičarjem in Nadijo Bičkovo, ki ju v soboto čaka evropsko prvenstvo v standardu.
Reportažo s prvenstva si oglejte premierno danes zvečer ob 22.00 na TV3 Medias ter v dveh ponovitvah. V soboto, 29. marca, ob 10.05 in nedeljo, 30. marca, ob 11.55. Parada plesa, ker je dan brez plesa izgubljen dan. (Foto: Marko Mesec www.fotomesec.com in Ksenija Ostrelič)

View Gallery 6 Photos