Tjaša Dobravec. Sanje so se uresničile! Ekipa Cirque du Soleil me je sprejela z velikim spoštovanjem do mojega dela!

Tjaša Dobravec v predstavi MUV (foto: Cirque du Soleil)

Tjaša Dobravec, zmagovalka sedme sezone šova Slovenija ima talent (SIT), je uresničila svojo veliko željo in postala del šova kanadske skupine Cirque du Soleil (CDS). Šov, v katerem nastopa, si lahko ogledate v Andorri la Vella do 31. julija!

Draga Tjaša, lep pozdrav, in malo sem pustila, da te nisem napadla z intervjujem kar takoj po prvi predstavi MŪV. Zdaj je za tabo že teden dni šovov v Andori s slovitim Cirque du Soleil. Povej nam, so sanje postale resničnost?
Lep pozdrav iz Andore! Ja, sanje so postale resničnost! Biti del Cirque du Soleil je zame velika čast in zelo sem ponosna, da sem del tega projekta.

Tjaša v predstavi MUV, ki si jo lahko ogledate v Andori. (Foto: Cirque du Soleil)

Šov bi se moral zgoditi že pred dvema letoma, kajne, pa ga je korona zaustavila tako kot celo ‘mašinerijo’ CDS, ampak zdaj ste/so znova v velikem zamahu. Kako so te sprejeli medse, kakšna energija kroži med vami …?
Zame osebno je bil koronski premor odličen. Čas sem izkoristila za pridobivanje novega znanja in izkušenj. In za projekt s CDS sem zdaj veliko bolj pripravljena kot pred dvema letoma.
Ekipa me je sprejela z velikim spoštovanjem do mojega dela. Med direktorji in artisti je energija fenomenalna. Med sabo se motiviramo, skupaj premikamo skoraj nemogoče meje in pričakovanja obiskovalcev. Prav v vsakem artistu vidim veliko inspiracije za svojo prihodnost.

V šovu Slovenija ima talent (foto: Miro Majcen)

Kot se spomnim najinega prvega pogovora in tvojih izjav po zmagi SIT, je bil CDS tvoj cilj, za katerega pa si bila tudi pripravljena delati. Iz Bohinjske Češnjice si se s kužki in fantom preselila na Portugalsko in obiskovala cirkuško akademijo. Kakšno je bilo tvoje življenje v tem obdobju?
Uf, to obdobje je bilo zelo pestro, naporno in hkrati zanimivo in veselo. V tem obdobju sem se naučila veliko lekcij. Življenjskih in teh v profesionalnem svetu cirkusa. Hvaležna sem za vse znanje, ki sem ga pridobila, in za vsako minuto trdega garanja, ki sem ga vložila vase. Šolo sem uspešno zaključila. To ni bilo lahko, saj sem poleg šole še vedno delala na projektih in šovih po Nemčiji s cirkusom Flic Flac in ostalih festivalih na Portugalskem. A s trdim delom in motivacijo je vse mogoče.

Tjaša Dobravec v Paradi plesa februarja 2019

In kakšno je življenje zdaj? Kaj se je najbolj spremenilo?
Trenutno svoj fokus in energijo popolnoma posvečam Cirque du Soleil.
Torej popolna predanost šovu MŪV, ki pa je kljub temu nekoliko drugačen od preostalih šovov, ki smo jih navajeni, že dolžina, se mi zdi, je precej krajša od ostalih, tematika tudi, zdi se malo stran od pravljične teme in grajen dobesedno na gibu in glasbi. Kaj vse se dogaja na odru v eni uri, nam zaupaš, in kakšna je tvoja vloga?
Šov MUV je definitivno zelo drugačen od ostalih projektov CDS. Je mešanica moderne glasbene in sodobne cirkuške umetnosti. Šov je zelo zabaven in ima veliko interakcij z občinstvom. Občinstvo je velik del šova in je ves čas aktivno udeleženo. Šov je poln presenečenj in nepričakovanih tranzicij, prav to dela šov poseben. Občinstvo z nami pleše, ustvarja glasbo in uživa v vsakem trenutku. Vsak šov je za nas artiste presenečenje. Nikoli ne vemo 100-odstotno, kaj se bo zgodilo, in se moramo prilagajati in izhajati iz idej občinstva. Seveda je šov strukturiran in vemo, kaj delamo, vendar so tranzicije med glavnimi točkami vsak dan drugačne.

MUV (foto: Cirque du Soleil)


Sama igram vlogo Extrazz. Eno od treh glavnih vlog v šovu MUV. Sem voditeljica modrega zračnega mesta. Na odru sem skozi ves šov vedno prisotna. In imam veliko interakcij z voditeljem oranžnega talnega mesta Speedom in Dj-em Mm, ki želi dve popolnoma različni mesti povezati v eno. Med Extrazz in Speedom se plete močna povezava skozi ves šov. Radovednost do razlikovanja komuniciranja ju združuje in na koncu se predata ter postaneta eno. Mesti povezuje ljubezen do glasbe, čeprav se gibanje mest zelo razlikuje. V projektu uporabljamo moderno popularno glasbo, ki je posebno za ta projekt ustvarjena s strani dueta BanxnRanx.

Zanimivo, da CDS že nekaj časa izbira Andoro, majhno državo, za svoje posebne projekte. Predstave pa so razprodane, ljudje uživajo. Kaj meniš, zakaj sta pozitivni duh in energija Cirquea tako sprejeta med občinstvom?
Projekt CDS v Andori je postal eden največjih njihovih dogodkov in se že nekaj let izvaja kot tradicija. Šovi so skoraj razprodani. Občinstvo pa prihaja iz Francije, Španije in drugih držav posebno za ogled šova. Država res veliko vloži v marketing, saj je Andora v poletju manj obiskana, je bolj zimska dežela, in s pomočjo projekta CDS je tudi v poletju močno obiskana. Tukaj smo res spoštovani, na ulicah prepoznavni in prejemamo veliko pohval.

S kolegi pred šovom v Andori (foto: osebni arhiv)


Do konca julija Andora, kaj se bo zgodilo potem? Greste s šovom naprej, kam te bo življenje odpeljalo, kakšne so ambicije?
Šov je ustvarjen posebno za Andoro. Meni pa se odpirajo nova sodelovanja v Soleil Cirkusu, o katerih še ne smem govoriti. Poleg tega veliko drugih projektov, glede katerih ravno tako ostajam skrivnostna.

MUV (foto: Cirque du Soleil)

Seveda te moram vprašati, kako je zasebno v življenju, ali ljubezen s tvojim ‘gimnastičarjem’ še traja, koliko sploh razmišljaš o zasebnosti, ko si tako aktivna?
V tako intenzivnem življenju, ki ga trenutno živim, ni veliko časa in energije za zasebno življenje. Ljubezen je še prisotna in oba poskušava biti potrpežljiva ter razumevajoča drug do drugega. Vsekakor pa to ni lahko, saj sama nenehno potujem in posvečam čas svoji karieri, ki je trenutno pri meni na prvem mestu.

MUV (foto: Cirque du Soleil)


Prideš kaj na obisk v Slovenijo ali tvoji starši pridejo pogledat šov?
V Slovenijo pridem na zaslužen počitek v začetku avgusta, ki ga že težko čakam. Družina me poskuša obiskati v Andori in upam, da jim bo uspelo.
Želim ti vse dobro in uspešno ter seveda zdravja v teh časih!
Hvala tudi tebi !
P.S. Šov si lahko ogledate do 31. julija v Andori; vse informacije najdete na spletni strani https://www.cirquedusoleil.com/muv, kjer lahko kupite vstopnice posamezno ali skupaj s prenočiščem, saj se predstava začne ob 22.00.