Tatjana Lahvinovič: V Angliji bom nastopila z novim tatujem!

Please select a featured image for your post

Zoran Plohl in Tatjana Lahvinovič, par, ki pleše za Hrvaško, trenira pa še vedno pod okriljem Barbare Nagode Ambrož, sta takoj po novem letu odpotovala v London, kjer ob napornih treningih čakata tekmovanje, ki se vsako leto sredi januarja odvija v Bournemouthu. Razočaranje nad drugim mestom na lanskem svetovnem prvenstvu v Mariboru je že davno pozabljeno, ambicije so zazrte samo v uspešno prihodnost. “Novo leto sva preživela narazen. Zoran je poučeval pare v Moskvi in tam je pri prijateljih tudi praznoval silvester. Jaz sem ostala v Ljubljani in predvsem uživala. Sem pa bila presenečena nad darilom moje mame, saj mi je poklonila možnost tetoviranja pri enem zelo dobrem tatuistu. Tako da sem zmaju na spodnjem delu trebuha dodala še …, no, naj ostane skrivnost, kaj predstavlja in kje ga imam. Že dobre štirinajst dni sva v Londonu, kjer sva imela fenomenalne treninge z Richardom Porterjem, Shirley Ballas in Alison Fulham. Vseskozi sva bila v navezi z najino matično trenerko Barbaro Nagode Ambrož. Čutiva, da najin ples napreduje v pravo smer. Sva zelo sproščena, pozitivna in komaj čakava na sredo, 20.januarja, da odpleševa tekmo. V soboto pa sva plesala tudi na slavnostni večerji imenovani Universal Dinner, katere organizatorja sta plesna trenerja MickStylianos in Lorna Lee. Povabita najboljše pare sveta, letos jih je bilo enaindvajset in midva sva navdušila z najinim najnovejšim šovom Chika,” sporoča Tatjana iz Londona.

Zoran in Tatjana bosta  svojo trenerko Barbaro počakala na letališču Gatwick, potem pa se bodo skupaj odpeljali v Bournemouth, obmorsko mesto, ki vsako leto sprejme okoli tisoč plesalcev s celega sveta. Je pa Barbara Nagode Ambrož tudi edina od slovenskih sodnic, ki sodi to tekmovanje, in sicer že sedmo leto zapored. Pred mnogimi leti je bil med sodniki tudi legenda slovenskega plesa Franjo Kozar.

“ S Tatjano in Zoranom gre vse po načrtih. S Petrom Majzljom in Majo Gršak smo se pripravljali v Ljubljani do tedna nazaj (imeli smo odlične priprave), potem pa sta tudi onadva odpotovala v London, kjer ravno danes plešeta “Universal Championships”. Z mislimi pa sem tudi na mednarodnih pripravah, ki jih bomo organizirali v februarju pri nas na Urški. Pridejo velika plesna in pedagoška imena, dr. Ruud Vermey, LornaLee, Mick Stylianos, Hazel Fletcher, Sergej Milicija, Joanna Leunis, Michael Malitowski. Kot vedno je planirana tema priprav, in tokrat bo to Style Issues,” je povedala Barbara, ko je v kovček zlagala še zadnje obleke za sojenje. Urejenost sodnikov je v Angliji seveda pričakovana.

Z obleko na tekmovalnem parketu pa naj bi navdušila tudi Tatjana, saj ji je njen sponzor skreiral obleko kožne barve, v celoti posuto s Swarovski kamni in srebrnimi ploščicami v čisto drugačnem kroju, kot smo je bili vajeni do zdaj. Cenovno pa se bo zagotovo gibala nekje med 3000 in 4000 evri, kot v današnjem času dosegajo ceno obleke, v katerih plešejo najboljše plesalke sveta. Sicer pa je Tatjana na svetovnem prvenstvu v Mariboru plesala v treh oblekah v skupni vrednosti 8000 evrov.

 

.