Svetovno v stepu. Slovenci izvrstni. Lukci kljub hudi konkurenci zlati

Po show danceu kot vedno takoj še step v Riesi, v Nemčiji, v Sachsen areni. Prvi teden v decembru je rezerviran za svetovno prvenstvo v omenjeni disciplini. Dvorana je bila pričakovano tako kot že za show dance odlično pripravljena in organizirana, poleg tega je letos organizator postavil nov plesni oder, kjer je bil zven ploščic še boljši. Če je na showu slovenske sodniške barve zastopala dr. Meta Zgorc, je pri stepu plesalcem krojila usodo Diana Drobnič Gorenc. Jadran Živkovič pa je nalogo vodje slovenske reprezentance tako na showu kot na stepu opravil več kot odlično, res je lahko zgled vsem vodjem. Tokrat je bila slovenska reprezentance maloštevilčna, saj je štela le 27 plesalcev, ki pa so se odlično borili v svetovni step konkurenci. V Sloveniji je predvsem težava, da večina plesalcev trenira step kot dodatno plesno zvrst, kar pa je premalo, če želiš konkurirati najboljšim step plesalcem, ki prihajajo iz Amerike, Anglije, Švice, Avstralije, Kanade, Italije in Južne Afrike ter se posvečajo le tej plesni zvrsti. A imamo tudi Slovenci plesalce, ki se ukvarjajo posebej in večino časa le s stepom, kar so dokazali naši člani. Ostali smo le brez srebra, preostala mesta v finalu v različnih disciplinah pa so Slovenci zasedli. Z zlatom so se okitili in postali svetovni prvaki plesalci iz male članske skupine Happy iz Plesnega kluba Lukec Krško.

Svetovni prvaki Sebastijan Vodlan, Luka Vodlan, Brina Lukež, Sara Jurkas Omerzo in Dana de Costa iz male skupine Happy iz PK Lukec Krško.
Bronast in tretji na svetu je članski solist Luka Vodlan iz Plesnega kluba Lukec Krško. 
V isti konkurenci kot Luka je tekmoval tudi Amadej Jankovič iz Plesnega kluba Forma, ki se je uvrstil na odlično četrto mesto.
Peto mesto so zasedli plesalci iz članske trojice pod imenom Opa tsupa iz Plesnega kluba Lukec Krško.

Članski duo Luka Vodlan in Brina Lukež, prav tako iz Plesnega kluba Lukec Krško, sta osvojila 6. mesto.
V Plesnem klubu Lukec Krško pravijo, da je bilo treba za osvojitev naslova svetovnih prvakov in tudi drugih finalnih uvrstitev mnogo trdega dela, truda in odrekanj ter da to lahko uspe samo ekipi, ki diha kot eno, se čuti in vedno drži skupaj. Njihov glavni trener, koreograf in plesalec Sebastijan Vodlan pa dodaja: "Zelo težko trenutno najdem besede, s katerimi bi opisal svoje občutke. Mislim, da še nisem povsem dojel, kaj nam je pravzaprav uspelo. Počutim se fenomenalno in sem zelo ponosen na svoje plesalce, ki so mi sledili in mi zaupali vsa leta. Odkar hodim na svetovna prvenstva v stepu, je bil eden od mojih vzornikov švicarski plesalec in koreograf Fabrice Martin in vsako leto smo občudovali njegove koreografije predvsem med malimi skupinami, kjer je mnogokrat navduševal s svojo kreativnostjo. Letos nam je uspelo premagati tudi njega in njegovo skupino, kar mi še posebno veliko pomeni in doda naslovu svetovnih prvakov še dodatno težo. Imeti štiri točke v finalu svetovnega prvenstva je potrditev odličnega dela v naši šoli stepa, v katero vključujemo otroke že od 5. leta dalje. Hvala vsem, ki ste verjeli vame in me podpirali na tej pot. Predvsem pa bi se rad zahvalil svoji ženi Bojani, ki mi vedno stoji ob strani in razume moje preživete ure v dvorani, ter očetu Dušanu, ki je bil vsa ta leta gonilna sila razvoja naših step plesalcev in je v osvojitev naslova svetovnih prvakov verjel že nekaj let. Poklon, dragi moji plesalci, čestitam vam iz srca in se veselim nadaljnjih uspehov z vami."
Pred nami pa je še zadnje svetovno prvenstvo, in sicer v modernu in jazzu. Prvi tekmovalci trenutno že tekmujejo in prepričan sem, da bom lahko tudi naslednjič pisal o slovenskih svetovnih prvakih. Dajmo, naši

View Gallery 6 Photos