Spet doma: Galunič se je odločil za Fredija!

Miha Vodičar in Nadija Bičkova želita poseben finančni status in dvakrat višji honorar.

V nedeljo znova štarta vseslovenska zabavna oddaja Spet doma (na prvem programu TV SLO), ki jo, sicer že malo naveličano, vodi Mario Galunič. Kot ponovno novost pa Mario napoveduje turnir Zvezde plešejo. Da ne bo pomote, sposodil si bo, kot vedno do zdaj, samo del originalnega britanskega televizijskega formata Ples z zvezdami. Po besedah Petra Radoviča, urednika razvedrilnega programa nacionalne televizije, televizija nima denarja za odkup licence, čeprav je prepričan, da bi kot samostojna oddaja imela zavidljivo gledanost, saj smo Slovenci navdušeni nad plesno umetnostjo. Tako je pač ceneje vkomponirati v pogovorno nedeljsko oddajo dvajset minut atraktivnega plesa. Mario, ki je v celoti odgovoren za oddajo Spet doma in mu njegov šef Radovič pušča popolnoma proste roke , se je po naših informacijah odločil, da ne bo več sodeloval s Plesno zvezo Slovenije, ampak neposredno s privatnim klubom oziroma plesno šolo Fredi. Konkretno se je znebil Verene Šulek iz Plesne zveze Slovenije, ki mu je stala ob strani v minulih sezonah, ga angažirala za voditelja svetovnega prvenstva v latinskoameriških plesih lani novembra v Mariboru, zdaj pa menda ostaja brez angažmaja, saj je Mario oziroma TV Slovenija direktno podpisala pogodbo s Fredijem Novakom, lastnikom plesne šole in plesnega kluba Fredi iz Ljubljane. 

Fredi Novak bo zavoljo kakovosti parov, koreografij in dvorane pridobil strašno reklamo za svoj klub.
Neuradno je Verena besna na Maria in pravi, skupaj s svojim možem Dragom, ki je predsednik plesne zveze, da “nikakor ne bo dovolila, da je Fredi edini plesni klub, ki se bo promoviral skozi ta projekt, in da je Plesna zveza Slovenije še vedno nosilka projekta, ki ima s TV Slovenija podpisano tudi pogodbo.” Zakaj se je Mario tako odločil, smo želeli preveriti pri piar službi nacionalne televizije, a odgovorov nismo dobili. Tudi Plesna zveza Slovenije nam na zastavljena vprašanja ni odgovorila.
Mario Galunič in Verena Šulek še nasmejana na svetovnem prvenstvu v Mariboru. Zdaj so nasmehi bolj grenki.
Edini, ki je vsaj delno pojasnil zakulisno dogajanje in dogovarjanje, je bil prav glavni akter zgodbe plesnih zvezd Fredi Novak. “Mario se je odločil, da bo sodeloval samo s plesnim klubom Fredi. Najbrž zato, ker imamo najboljše reference iz prejšnjih oddaj, dobro dvorano, koreografije in plesalce. Od nas bo sodelovalo šest plesalcev in to so Nadija Bičkova, Miha Vodičar, Matej Kralj, Klemen Prašnikar, Anja Mashits in Damir Halužan. V zvezi z Vereno Šulek ne želim dajati izjav! Kar se tiče honorarjev, pa še nimamo dokončnega odgovora.”
Brat in sestra Špela in Matej Kralj za nekaj časa ne bosta plesni par. Matej bo plesal s še neznano vipovko.
Po neuradnih informacijah (TV SLO ni odgovorila na vprašanje) naj bi vsak plesalec pokasiral okoli 400 evrov neto za en nastop s pripravami vred. Menda pa med angažiranimi plesalci že nastaja finančna razlika. Nadija Bičkova in Miha Vodičar, ki naj bi bila vodilni slovenski amaterski par tako v standardnih in latinskoameriških plesih, zahtevata menda dvakrat več od ostalih.
Miha Vodičar je z Rebeko Dremelj lani zaplesal v bosanski verziji Zvezde plešejo.
Zapleta se tudi okoli plesalca Damirja Halužana, ki je član Plesnega kluba Rolly, v oddaji Spet doma pa naj bi plesal pod blagovno znamko Fredi. Kako bo na to reagiral njegov krovni šef Branko Padjan, s katerim ima podpisano pogodbo o sodelovanju, še ni znano.
Plesalec Damir Halužan pleše za Plesni klub Rolly, a bo na nacionalki moral zaplesati pod znamko Fredi.
Prav tako ni znano, kako bodo na ta vsesplošni Fredijev angažma reagirali ostali lastniki klubov in njihovi pari, ki so v prejšnjih sezonah imeli možnost, da se predstavijo širši slovenski publiki. Plesanje v najbolj gledani oddaji na slovenskih televizijah bo seveda prineslo promocijo plesu, parom pa popularnost in dodatne plesne angažmaje.
Martina Plohl (sestra Zorana Plohla, ki pleše za Hrvaško) in Kristjan Burazer bosta v Zvezdah plešejo nastopila samo v šov programu. Menda zato, ker prihajata iz kluba Urška.

 

View Gallery 7 Photos